Els funcionaris ‘es desentenen’ del seguiment del seu propi pla de pensions

La feina que dóna i la complexitat de la matèria fa que no hi hagi candidats a formar part de la comissió que vetlla per la bona marxa dels fons

L'edifici de Govern, a Prat de la Creu.
L'edifici de Govern, a Prat de la Creu.
Ni representants del cos general, ni dels educadors, ni dels cossos especials. No hi ha candidats per formar part de la comissió de seguiment del pla de pensions de la Funció Pública. Els funcionaris no volen mal de caps i no s’impliquen ni tan sols per vetllar la bona marxa de les inversions que es fan amb les aportacions que fan -el que els descompten cada mes de la nòmina- al fons de pensions. De moment, i seguint el que fixa la normativa, els integrants que hi ha hagut els darrers anys a la comissió hauran de seguir sis mesos més de manera interina, en funcions.

Només hi ha candidats per representar els funcionaris assimilats, aquells treballadors d’organitzacions que tenen un reconeixement públic tot i no ser legalment treballadors públics. Per exemple, els mestres de les escoles confessionals o de l’escola Nostra Senyora de Meritxell, per citar dos dels casos que hi ha. En aquest cas, sí que s’ha presentat una candidatura, la que formen Eulàlia Orobitg com a titular i Bernat Vilella i Pilar Armengol com a suplents. Però no hi ha cap candidatura per representar les altres divisions, per dir-ho d’aquesta manera, dels cossos que representen el nucli dur de l’administració.

Les fonts consultades asseguren que el seguiment del pla de pensions, si es vol fer ben fet, suposa molta feina. Alhora, es tracta d’una matèria altament complexa més enllà que formar part de la comissió s'entén com una gran responsabilitat per a la qual la immensa majoria de treballadors públics no es veuen capacitats. Certament, hi ha una entitat bancària qui s’encarrega de dur a terme les operacions, però la comissió de seguiment ha de vetllar perquè la situació no se’n vagi de mare. A banda dels representants elegits pels propis funcionaris, també hi ha treballadors públics que són designats per la pròpia administració. Els primers sorgeixen d’unes eleccions que s’havien de fer el mes que ve i per a les quals no hi ha cap candidat. 

D’aquesta manera continuaran en funcions un màxim de sis mesos els membres que hi havia fins ara, i que si s’agafa sols els titulars eren Salustià Chato, Pere Roquet i Ana Morón en representació del cos general; David Garcia en nom dels docents; i Frederic Gutiérrez i Joan Pau Cuberes com a electes dels cossos especials. Florenci Pla, que fins ara ha representat els assimilats, sí que serà rellevat atès que pel seu ‘col·legi’ sí que hi ha una única candidatura. Abans no s’arribi al terme del mig any i amb dos mesos de marge s’haurien de convocar novament eleccions.

Comentaris (5)

Trending