Els estudiants del màster de Dret carreguen contra la degana del Col·legi d'Advocats

La direcció de la Universitat d'Andorra defensa el pla d'estudis i asseguren que no s'han plantejat cap canvi

Un moment de la reunió sobre el màster de Dret que s'ha fet aquest dijous.
Un moment de la reunió sobre el màster de Dret que s'ha fet aquest dijous.
La reunió informativa convocada per la Universitat d'Andorra per parlar sobre el màster de Dret després de les declaracions de la degana del Col·legi d'Advocats afirmant la necessitat de reformar-lo, ha estat marcada per les crítiques a Sophie Bellocq. L'acte ha comptat amb la presència de 20 estudiants. El rector, Miquel Nicolau i la directora del Centre d'Estudis Virtuals i d'Extensió Universitària, Montserrat Casalprim han explicat que el pla d'estudis és de màxima qualitat amb professionals del Dret reconeguts.

"Ha estat un pal molt bèstia". Aquesta frase resumeix les opinions dels estudiants del màster de Dret després de les declaracions de Sophie Bellocq. La degana dels advocats va dir que potser caldrà modificar el pla d’estudis de l’esmentat màster perquè a parer seu no té prou nivell. I no només això,  també va indicar que s’hauria de plantejar que els estudiants de l’Ud’A hagin de passar les proves d’aptitud per poder-se col·legiar. Els estudiants han comentat que potser la degana no aprovaria els exàmens d'algunes assignatures de Dret Andorrà i un d'ells ha apuntat que "estem pagant les guerres internes del Col·legi d'Advocats".

A banda d'això també han preguntat per la continuïtat dels seus estudis i la directora del Centre d'Estudis Virtuals i d'Extensió Universitària, Montserrat Casalprim, ha dit que "no ens hem plantejat cap canvi del pla d'estudis quan no ha sortit encara cap titulat". El primer està previst que surti el mes de juny de l'any vinent. El rector, Miquel Nicolau, per la seva banda, ha manifestat que no han rebut cap altra queixa des del Col·legi d'Advocats mentre que Montserrat Casalprim ha reconegut que les declaracions de Bellocq "ens han fet mal". Una afirmació que ha estat compartida pels estudiants. Nicolau ha reconegut als estudiants que tenien molta força per mobilitzar-se.

Des de la direcció de la universitat es recorda que “el màster en Dret, que va iniciar-se el curs passat, ha estat dissenyat conjuntament amb el Col·legi d’Advocats d’Andorra i que la degana va signar el conveni a través del qual donava el seu vistiplau al pla d’estudis”. Actualment estan cursant el batxèlor de Dret i el màster 80 alumnes. Una de les alumnes del batxèlor, Àngels Queraltó Pujantell ha mostrat la seva preocupació "perquè fas un esforç per estudiar i preparar-te i que després et diguin que els estudis que has fet no són vàlids".

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending