Els empresaris treuen foc pels queixals amb les exigències del departament d’Estadística

La patronal mira de rebaixar el clima de tensió per la demanda de dades i espera una revisió de l’enquesta que s’està duent a terme per tal que generi menys feina

Comentaris

-
-
Molts empresaris estan en peu de guerra amb el departament d’Estadística per la quantitat de dades que es demanen, i que obliguen a fer un laboriós treball suplementari. La Confederació Empresarial (CEA) i la Cambra de Comerç han canalitzat moltes de les queixes que s’estan produint i entenen el malestar alhora que reconeixen que la informació que se sol·licita en el marc de l’‘Enquesta d’Activitats Econòmiques de les Empreses’ genera una feina suplementària molts cops inassumible. No obstant, la patronal està buscant solucions i mecanismes per calmar els ànims.

En un comunicat, la CEA assegura compartir “el neguit expressat pels empresaris” sobre una consulta s’adreça aleatòriament a 1.600 empreses del país. Aquesta enquesta, de caire anual, és d’obligat compliment i proporciona informació periòdica sobre un conjunt de variables relacionades amb l’activitat econòmica de les empreses del Principat i en permetrà veure l’evolució en el temps. La patronal reconeix que la recollida de dades, tot i necessària, genera un increment de feina a les empreses que l’han de respondre”

En la darrera reunió del Comitè Andorrà d’Estadística, la CEA explica que va deixar constància del fet que en aquesta enquesta es demana més informació de la que moltes empreses lliuren al registre i que per tant, genera una càrrega suplementària per a les empreses que han estat requerides a formalitzar el qüestionari. La patronal i la Cambra de Comerç “som conscients que una part de les dades que es demanen en aquesta enquesta ja queden recollides en els comptes anuals presentats per les empreses al registre mercantil”.

La CEA està pendent de la revisió que el departament d’Estadística es va comprometre a fer per tal de no demanar dades de les quals l’administració ja en disposa. I, així, evitar que les empreses hagin de tornar a buscar i aportar informació que en algun altre tràmit ja han facilitat. La patronal està compromesa “en la recerca de solucions per tal de millorar i facilitar la confecció d’aquesta enquesta en un futur”. Tot i això, i l’enrenou causat, la CEA assegura ser conscient de “la importància de disposar d’informació fidedigna que permeti desenvolupar accions concretes en el marc de les activitats econòmiques de les empreses, i creiem que aquesta tasca s’ha de facilitar al màxim”.La qüestió arriba al Consell General via Liberals

La polèmica generada per la demanda d’informació a les empreses que cal subministrar de manera obligatòria ha portat el conseller general liberal Ferran Costa a sol·licitar al Govern què és el que està passant. D’aquesta manera, i per les vies reglamentàries corresponents, Costa ha tramitat una pregunta que l’executiu haurà de respondre al Consell General. En concret, es demana: “Pot informar Govern a quantes empreses del país s’ha sol·licitat el subministrament de dades? Quin percentatge suposa sobre el nombre total d’empreses del país? Quins han estat els criteris emprats per seleccionar aquestes empreses? Quantes empreses de les requerides no han subministrat les dades? Per què es sol·liciten dades que ja estan disponibles pel Govern?” 

Etiquetes

Comentaris

Trending