Els docents es comencen a fer la idea que el curs escolar ‘ordinari’ no tornarà fins al setembre

Mestres i professors esperen les directrius del ministeri d’Educació, que ara per ara es manté en un sepulcral silenci

-
-
Docents de tots els sistemes educatius que s’ofereixen al país comencen a mentalitzar-se que el curs escolar, entès com a tal, no es reiniciarà ja fins al setembre. Tot i això, també admeten que tots els escenaris són possibles i tenen clar que si ja no es reprenen les classes fins al curs que ve, caldrà continuar fent treball telemàtic, especialment aquells que han de preparar els estudiants per a proves que ara mateix no s’han suspès. Com a molt, com la selectivitat del sistema espanyol, s’han ajornat unes setmanes i s’han passat a la primera setmana de juliol.

Els professionals de l’educació del país estan a l’expectativa de les directrius que llanci el ministeri que comanda Ester Vilarrubla. Ara per ara, Educació manté un sepulcral silenci. De fet, segons que ha pogut saber l’Altaveu, les diferents reunions tècniques que s’havien d’haver fet amb l’objectiu de preparar, fos presencialment, fos telemàticament, l’arrencada del curs s’han anat posposant. Tampoc no s’ha tractat de manera ferma com es resoldrien les avaluacions en el cas que no es tornin a fer classes. Són els professors dels centres confessionals els que més clar tenen, segons les consultes fetes per l’Altaveu, que el curs ‘ordinari’ no tornarà fins al setembre.

La preparació de les classes no presencials, segons les fonts consultades, està generant una notable feina als docents dels cursos superiors. I especialment a aquells els alumnes dels quals han de passar proves per accedir a cursos posteriors o altres centres, com els universitaris. En canvi, entre els graus més baixos de la docència, en educació infantil o primària, són els pares els que es queixen de la poca activitat que es dóna als seus fills i la manca de contingut educatiu consistent que estan rebent. En una situació normal, la propera seria la segona setmana festiva de Pasqua i el dia 20 s’haurien de reprendre les classes, una situació que mai per ara no s’ha dit obertament que no passarà.

Comentaris (16)

Trending