Els cònsols impulsen una comissió per evitar nous casos com el de l'esllavissada de la CG1

Volen participar en els canvis que es faran des del Govern i mantenir reunions amb el ministeri d'Ordenament Territorial

Comentaris

-
-
La reunió mensual de cònsols celebrada a la Massana ha acordat crear una comissió de treball que mantindrà reunions amb el ministeri d'Ordenament Territorial i que aportarà solucions perquè es pugui repetir un cas com el del desmunt de 'La Portalada' a Sant Julià de Lòria. L'objectiu és posar en marxa un mecanisme que obligui a fer la construcció immediatament després de l'excavació.

L'esllavissada a la CG1 ha centrat bona part de la trobada dels cònsols que han decidit tirar endavant una comissió de treball que estarà formada per quatre representants. Els mandataris comunals consideren que arran del desmunt del Punt de Trobada es poden fer canvis importants a nivell reglamentàri i legislatiu. I ells hi volen ser presents i així ho han demanat. Als cònsols també els han posat deures però en aquest cas per l'Acord d'associació amb la Unió Europea (UE).

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba ha sol·licitat als comuns una col·laboració que quedarà regulada mitjançant un conveni. També ben aviat començaran a totes les parròquies les reunions de poble per informar els ciutadans. Aquestes trobades es duran a terme l'octubre i el novembre.

Els cònsols han acordat renovar el conveni amb la Fundació Privada Tutelar, que implica una aportació econòmica per part de cada comú. També s'hauran de rascar la butxaca per dur a terme les auditories energètiques que van lligades amb la Llei de l'impuls de transició energètica i del canvi climàtic que els ha presentat aquest dimarts la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending