Els comerciants de Meritxell i Carlemany demanen a Govern poder suspendre contractes de forma temporal

L’associació comercial de l’Eix Central avisa que la majoria de botiguers “no podrà pagar els salaris del proper mes”

-
-
L’Associació de Comerciants de l’Eix Central, que aglutina molts dels comerços de l’avinguda Meritxell, de l’avinguda Carlemany i del Fener Bulevard, demana a Govern poder aplicar un mecanisme de suspensió temporal de contractes mentre duri el confinament per la crisi sanitària derivada del coronavirus i fins i tot més enllà, “durant el període de molt baixa activitat que esperem un cop es reobrin els comerços”.

La presidenta de l’associació empresarial, Sònia Yebra, ha enviat una carta al cap de Govern, Xavier Espot, en què li demana poder mantenir una trobada per analitzar la situació, encara que sigui per mitjans telemàtics. En la missiva enviada, Yebra dóna suport i agraeix les mesures adoptades per l’executiu. Però en demana més encara.

S’explica que “en el moment actual, a punt d’entrar en el mes d’abril, podem assegurar que la majoria del sector comercial no podrà pagar els salaris del proper mes. Es un cost totalment inassolible doncs no s ́han generat ingressos i el pagament obligatori dels salaris posa en risc la viabilitat de tot el teixit comercial”

Per aquest motiu, explica, “ens urgeix disposar en aquests moments, més que mai, d’un mecanisme que ens permeti suspendre els contractes laborals de manera temporal (ERTOS) durant tot aquest període de tancament, així com durant el període de molt baixa activitat que esperem un cop es reobrin els comerços, per tal de poder garantir una futura reincorporació dels assalariats en el seu lloc de treball”

L’associació comercial assegura que voldria consensuar com es pot implementar l’esmentat instrument de regulació laboral després d’admetre que “s’han escoltat les nostres demandes i s’han pres mesures tan necessàries com són la condonació dels lloguers i l’exoneració del pagament de la cotització de la CASS corresponent al patró durant aquest període d’obligat tancament”. Recorden que els crèdits tous, malgrat poder ser una solució d’entrada, acaben sent una càrrega en un curt termini de temps perquè s’han de retornar.

Comentaris (9)

Trending