Els cartells dels camins, 'víctimes' de les disputes entre senderistes i motoristes

La tradicional polèmica entre els dos col·lectius es trasllada als indicadors

-
-
Els camins més propers a la parròquia de Sant Julià de Lòria són escenari de les disputes entre senderistes i motoristes. A la primavera es van fer pintades en pedres i arbres amb el lema "motos, no". Posteriorment, va ser el torn d'alguns cartells de senyalització, fet que ha provocat la rèplica d'amants de les motos. Mentrestant, alguns pals amb els cartells han aparegut a terra i altres han estat malmesos.

La disputa de proves de trial a Sant Julià de Lòria fa que sigui habitual el pas de les motos pels seus camins de muntanya, per la competició o per recórrer les zones que han fet els millors pilots com Toni Bou, campió del món. La proliferació de motos ha provocat l'aparició de pintades als camins i en els cartells, la qual cosa ha provocat la reacció dels amants de les motos.

També s'han trobat pals amb senyals pel terra. El departament de Manteniment i Medi Ambient del comú lauredià en fa el seguiment i els arranjaments necessaris però cal tenir en compte que la xarxa de camins és molt àmplia. La major part de pintades, però, han aparegut a les zones d'Aixirivall i de Nagol i, especialment, als camins de la Solana i del roc de l'Àliga.

Precisament, la zona de Terra Bogada, a Nagol, és una de les preferides dels practicants de trial i inclou part del camí que va des del centre de Sant Julià de Lôria fins a l'església de Sant Serni de Nagol i que, després, permet anar en direcció al camí del Manyat o a Aixirivall.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending