Extingit el foc causat per un llamp a la Plana d’Escaldes

En ser un lloc de difícil accés, l'helicòpter ha hagut de fer diverses passades entre la 1 del migdia i les 4 de la tarda i ara s'anirà revisant que no hi hagi cap reactivació

L'operativa de l'helicòpter que participava en les tasques d'extinció ha fet necessari tallar la carretera de la Plana.
L'operativa de l'helicòpter que participava en les tasques d'extinció ha fet necessari tallar la carretera de la Plana.
Poc després de les 4 de la tarda els bombers han donat per extingit l'incendi forestal que s’hauria iniciat poc després de la 1 del migdia al canal de les Asclades, a la Plana d’Escaldes. L'origen del foc cal cercar-lo en un llamp i el difícil accés a obligat a fer enlairar un helicòpter que ha hagut de fer diverses passades per apagar les flames, que en part cremaven en somort sota les soques dels arbres i això anava provocant puntuals reviscolaments de l'incendi.

Perquè l'helicòpter pogués operar amb tranquil·litat s'ha tallat durant unes hores la carretera de la Plana, que ha servit de punt d'aterratge de l'aparell. Els bombers encara tenen pendent elaborar l'informe oficial i malgrat que certament l'incendi ha enganxat a massa forestal, l'extensió cremada no és gens important i en cap cas hi havia cap zona habitada que hagi estat amb el més mínim perill.

La tempesta d'aquest matí ha estat el detonador del foc però també el fet que la vegetació no estigués tan seca com pocs dies abans i la terra també presentés una major humitat ha facilitat que les flames no prenguessin més enllà del que ho han fet. Els bombers, en funció de com evolucioni la tarda, tenen previst de tant en tant fer algunes revisions per evitar ensurts i que d'alguna soca no en pugui reviure alguna flama.

Comentaris

Trending