Els bombers reclamaran cobrar de la mútua dels funcionaris els complements específics

L’ens mutual no cobreix determinades primes i els agents d’extinció d’incendis, que sí que cotitzen per elles, al·leguen cobrar menys quan estan de baixa

-
-
Després de molt temps de batallar-hi i donar-hi voltes, les dues organitzacions sindicals que representen bona part dels funcionaris de bombers reveuen fer de manera imminent una acció legal, que podria acabar a la Batllia, per reclamar que la mútua de malaltia dels funcionaris reconegui certs complements específics pels quals sí que cotitzen però que, en canvi, l’ens mutual no contempla i per tant no abona als agents del cos d’extinció d’incendis quan aquests estan de baixa.

Fa molt temps que els bombers denuncien aquesta, en certa manera, discriminació. La prestació de baixa que els pertoca de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) sí que recull la totalitat del salari que percep el funcionari del cos quan està de baixa. Això és, amb tots els complements específics que pot arribar a cobrar un bomber. En canvi, el reglament mutual no preveu moltes d’aquestes primes. Les organitzacions sindicals no troben això just i faran un recurs administratiu per demanar a Govern, que és qui al capdavall aprova el reglament, que es posicioni al respecte.

Si la resolució que emeti l’executiu -que es pot demorar en el temps i més ara que el Govern està en funcions encara que haurà de respondre dins els terminis legalment establerts- no satisfà les expectatives dels col·lectius sindicals (ABA i A-118), s’obrirà la via judicial, que cap de les dues organitzacions no renuncia a activar. Consideren que sí la CASS els reconeix els complements i cotitzen per tots ells, la mútua ha de fer el mateix. Extraoficialment, en moltes ocasions s’hauria al·legat que si es reconeguessin tots els plusos que té un cos com el de bombers, s’acabaria desquadrant la caixa comuna. Però entenen que, de ser certa aquesta afirmació, com a mínim no és justa. D’aquí el pas legal que es pretén fer.

Comentaris

Trending