Els animalistes denuncien l’aparició de més barraques de gossos en males condicions

Quan Agricultura encara no ha resolt l’expedient que es va posar en marxa fa uns mesos pels tancats amb cans a la Comella, es detecten més ‘amagatalls’ amb animals en males condicions

La barraca detectada a proximitat del centre penitenciari.
La barraca detectada a proximitat del centre penitenciari.
Poques setmanes després que Agricultura informés via resolució que continua indagant sobre els tancats per a gossos que fa uns quants mesos es van detectar a la Comella, i que s’està intentant localitzar els propietaris per aclarir la situació, diversos animalistes han posat de relleu que en indrets relativament propers s’han localitzat més barraques amb cans que viuen en condicions molt lamentables.

Les fonts consultades han assegurat que la setmana passada, en les immediacions del centre penitenciari -just davant per davant hi neix un camí que porta a la barraca localitzada- haurien trobat un nou tancat, o un conjunt de gàbies, del qual diversos gossos en deixaven anar sonors lladrucs. El fet de sentir bordar els cans va portar els muntanyencs a acostar-se fins al lloc i descobrir el tancat en què hi havia diversos animals no només tancats en les gàbies, a més a més estacats amb cadenes.


Un dels pots amb aigua -d'un color horrible- que hi ha dins de les gàbies. | ARXIU

Hi havia gossos de diverses races, la majoria d’elles, però, espècies que habitualment s’usen per tasques cinegètiques, per a la caça. També l’estat que presentava l’aigua de què disposaven era molt lamentable i, a priori, no hi havia restes de menjar. Males condicions físiques els cans no presentaven però, tot i això, els muntanyencs, animalistes, van comunicar la situació a col·lectius que treballen en la defensa dels animals. De moment no s’ha interposat cap denúncia però no es descarta que ben aviat es faci aquest pas.

Comentaris (7)

Trending