Els agents de circulació ‘entren en campanya’ a Ordino

Estupefacció entre la ciutadania de la parròquia en transcendir que la majoria actual promet un increment de sou als urbans que fa temps que es reclama

-
-
La presència de quatre llistes per a les eleccions comunals a Ordino fa que els vots vagin molt buscats. I que qualsevol estratègia, sobre el paper, sigui vàlida per guanyar suports. L’estupefacció a la parròquia ha arribat els darrers dies en ser de domini públic que des de la majoria comunal actual s’està donat per fet que hi haurà un increment salarial important per als agents del servei de circulació. No és una cosa nova: és una reclamació que els funcionaris d’aquest departament fa temps que fan.

Segons les diverses fonts consultades, als agents se’ls ha fet saber els darrers dies que l’augment serà una realitat. En quines condicions i quan, depèn de les fonts consultades, algunes de les quals asseguren que l’increment es ‘ven’ com a promesa electoral. En tot cas, el que s’estaria posant sobre la taula des de la conselleria que lidera Sam Duró -actual responsable del departament de Serveis, Manteniment i Circulació i candidat a la llista d’En Comú per Ordino, la suma a la parròquia de Demòcrates, Liberals i SDP- seria fer realitat la reclamació laboral.

Així, tant el que reclamaven com ara suposadament s’estaria oferint com a possible realitat embolcallat en un clima electoral serien 135 euros més el mes. Els agents de circulació fa temps que reclamen a Ordino millores salarials atès que el comú ordinenc, sinó és el que ofereix la remuneració més baixa de tot el país per a aquest tipus de funcionaris, sí que és un dels més baixos, i tot sovint es troba amb dificultats, quan s’escau, per cobrir places vacants. També és més fàcil que empleats d’aquest departament pleguin quan hi ha llocs per proveir en altres corporacions del país.

La proposta hauria corregut per la parròquia com la pólvora. De fet, amb la batussa electoral que es preveu, molts ciutadans temen tot de moviments no pas massa nets des d’ara (o fins i tot des de fa uns dies, amb l’aprovació de la revisió del pla urbanístic) i fins al dia de les eleccions. Quatre formacions concorren als comicis: l’esmentat ‘En Comú per Ordino’; ‘X’Ordino’ que lidera l’excònsol Enric Dolsa; la terceravia encapçalada per Jordi Balsa; i ‘MovemOrdino’ que capitaneja l’actual consellera de la minoria Sandra Tudó.

Comentaris (6)

Trending