“Una proposta socialdemòcrata al país hi ha de ser i hi serà”

Bartumeu assegura que malgrat no ser candidat “assumeixo tot el que ha passat” i deixa qualsevol decisió en relació a Progressistes-SDP per a una reunió el proper 22 d’abril

Jaume Bartumeu amb alguns candidats de Progressistes SDP i del PS.
Jaume Bartumeu amb alguns candidats de Progressistes SDP i del PS. Toni Solanelles

Progressistes-SDP “no està especialment content dels resultats” i el seu president, Jaume Bartumeu, assegura que “probablement no hem acabat de definir la transmissió dels missatges”. No obstant, no hi ha cap decisió en ferm després del daltabaix de l’aliança progressista de diumenge. Fins al 22 d’abril no es durà a terme la comissió de política nacional de la formació que ha de fer el balanç formal i fins llavors no es vol intercedir en les decisions que també ha d’adoptar el PS. Amb tot, Bartumeu té clar que “una proposta socialdemòcrata al país hi ha de ser i hi serà”.

Bartumeu, després de lamentar els mals missatges passats i d’anunciar la reunió per a final de mes ja que abans es vol descansar uns dies per prendre distància i reflexionar, afirma que “no deixa de ser paradoxal que amb un 33% dels vots el senyor Espot i Demòcrates hagin aconseguit una majoria absoluta i davant tingui tres grups parlamentaris” que representen la voluntat de canvi davant les polítiques “liberals elitistes” dels taronges. El president de Progressistes deixa clar que “el resultat és legítim”, però també indica que “els que han guanyat amb aquest percentatge que ho han fet davant qüestions com la Unió Europea o es busquen acords amplis” o no s’avançarà.

Quan se li demana per l’autocrítica que li ha exigit el líder demòcrata Xavier Espot, petició que ha fet en una entrevista a RNA, Bartumeu, que ha fet la seva pròpia valoració del resultat de les eleccions a través d’un article d’opinió al diari ‘BonDia’, recorda que el futur cap de Govern “és un dels lectors meus més apassionats” però “poques lliçons he de rebre d’aquest nen de casa bona. No és aquest nen que m’ha de dir que he de fer autocrítica. Jo el faré on toqui i no davant del representant dels poders fàctics”.

REFLEXIÓ INTERNA

Bartumeu no ha volgut fer grans reflexions ni grans sentències per no interferir en el comitè directiu del PS. El procés reflexiu anunciat per la formació liderada per Pere López no correspon a SDP perquè “jo fa dies que vull passar la presidència”. “Amb el PS hi parlarem” però les decisions “les determinarem nosaltres mateixos amb la voluntat d’afegir un valor superior”. El que sí que caldrà aclarir conjuntament és “com es gestiona” el grup parlamentari. “Perquè l’aliança té tres consellers i no miro carnets. Són de l’aliança i també són nostres”.

Jaume Bartumeu recorda que quan es va presentar l’aliança “ningú no discutia que semblava que anava cap amunt” però en el transcurs de la campanya i com ha quedat evidenciat en la jornada electoral hi ha hagut “un rebrot juvenil”, en referència a Concòrdia. “Un rebrot important que hem d’analitzar però que no invalida que una proposta socialdemòcrata al país, que hi és, hi ha de continuar sent”. I Progressistes-SDP farà el que calgui en aquest sentit.

Comentaris (10)

Trending