Sandra Codina serà la subsíndica general

Demòcrates oficialitza la candidatura per presidir el Consell General, amb Carles Enseñat al capdavant, mentre que Carol Puig serà secretària de l’òrgan; Jordi Jordana i Maria Martisella lideraran el grup parlamentari

Comentaris

Enseñat, a l'esquerra, amb Mònica Bonell i Sandra Codina al ple de Casa de la Vall.
Enseñat, a l'esquerra, amb Mònica Bonell i Sandra Codina al ple de Casa de la Vall. DEMOCRATES

El futur grup parlamentari Demòcrata ha confirmat la candidatura de Carles Enseñat com a síndic general. Paral·lelament, la formació ‘taronja’ ha designat Sandra Codina com a segona màxima autoritat del Consell General. Serà, després de la votació prevista en la sessió constituent d’aquest dimecres, la nova subsíndica general. Pel que fa a la bancada, Jordi Jordana i Maria Martisella seran el president i la vicepresidenta.

Aquest dimarts a les dotze finalitzava el termini de presentació de candidatures per a la sindicatura. Demòcrates ha fet oficial el que ja fa dies que se sabia: Carles Enseñat, la passada legislatura president del grup, farà el salt al màxim càrrec de la cambra parlamentària. Serà, per tant, el relleu de Roser Suñé.

El dubte a resoldre era qui seria subsíndic o subsíndica. I la solució ha estat Codina. La parlamentària ordinenca ja coneix el Consell, on ha estat els darrers quatre anys. Inicialment, el seu nom entrava a les travesses d’un futur Govern, però això suposava deixar el seu escó i que aquest passés a un dels suplents de la candidatura territorial ordinenca, Marc Galabert, de Liberals. El fet que Xavier Espot no vulgui perdre la majoria absoluta ‘taronja’ a la cambra i la decisió d’impulsar Conxita Marsol com superministra -ja deixa el seu lloc a la cambra a Víctor Pintos- ha fet canviar els plans.

La tercera peça demòcrata a l’òrgan rector del Consell General serà Carol Puig. Ocuparà un de les dues secretàries. La segona recaurà en Concòrdia, que finalment ha apostat per Maria Àngels Aché, una de les conselleres generals que, en ser funcionària, ha de demanar excedència per ocupar el càrrec i tindrà dedicació exclusiva. En aquest cas, també influeix que el repartiment de la responsabilitat a les diferents comissions legislatives no ha estat el que s’havia valorat inicialment.

Tornant al grup demòcrata, es configurarà els propers dies, com marca el reglament de la cambra. I ho farà amb Jordi Jordana com a president i Maria Martisella, en la seva tercera legislatura consecutiva, com a vicepresidenta.

Comentaris (16)

Trending