Bartumeu anuncia un pas al costat a la militància d’uns Progressistes-SDP abocats a la renovació

El consell nacional de la formació, que “en cap moment ha posat la dissolució sobre la taula”, fa una acurada anàlisi dels resultats electorals, admet que juntament amb el PS no es va saber comunicar el missatge de canvi i deixa la línia de futur en mans de l’assemblea general

Elisabet Zoppetti i Jaume Bartumeu durant el consell nacional d'aquest matí.
Elisabet Zoppetti i Jaume Bartumeu durant el consell nacional d'aquest matí. Toni Solanelles

“La dissolució no s’ha posat en cap moment sobre la taula.” Amb aquest punt de partida i la fermesa i convenciment que el país continua necessitant un projecte de centre-esquerre, Progressistes-SDP fia la seva línia de futur i la seva necessària renovació en mans de l’assemblea general, el seu òrgan de màxima decisió i representativitat. La militància ja sap, això sí, que no tornarà a erigir-se per a cap càrrec orgànic el fins ara president de la formació, Jaume Bartumeu.

Serà al juny quan es farà l’assemblea general i Bartumeu no hi postularà. L’excap de Govern i líder dels progressistes almenys fins ara ha deixat clares les seves intencions durant el consell nacional que aquest dissabte ha fet una acurada anàlisi de totes les xifres que es van donar al tomb de les eleccions del 2 d’abril. És a dir, s’han esbudellat fins al darrer detall els resultats de les eleccions. Bartumeu farà un pas al costat no perquè es consideri cansat o per les eventuals crítiques que hagi rebut, sinó perquè “creu que el projecte ha de tirar endavant” amb altres persones i ell “vol deixar aquí” el seu lideratge encara que, òbviament, continuï vinculat al projecte polític.

“Des del punt de vista parlamentari, s’ha de tirar endavant de forma conjunta” amb el PS, més enllà d’això no s’ha parlat de res més en relació amb l’aliança. “Què pot passar en el futur, ni nosaltres ens ho hem plantejat ni el PS ens ha posat res sobre la taula”, ha indicat Zoppetti

Així ho ha explicat la secretària d’organització de la formació, Elisabet Zoppetti, que aquest dissabte ha assumit funcions de portaveu. Des del seu càrrec, Zoppetti s’ha sentit especialment congratulada pel volum de participació que ha tingut el consell nacional de Progressistes-SDP. “La sala estava plena, hi ha hagut molta interacció, s’han analitzat de dalt a baix els resultats i tot el que envolava les eleccions i hi ha hagut molta fluïdesa”, ha destacat qui formalment és la número 2 del partit alhora que segona de la territorial escaldenca de la coalició PS SDP +.

Zoppetti ha explicat que des d’un vessant constructiu hi ha hagut molta autocrítica. És evident que “s’han fet coses malament” perquè els resultats són inapel·lables i que “no hem sabut comunicar el missatge de canvi” que calia comunicar. En aquest sentit, la secretària d’organització de Progressistes-SDP ha remarcat que “des de Concòrdia han sabut jugar molt bé la carta de les xarxes socials” i Carine Montaner ha tret rendiment del fet d’haver repetit fins a la sacietat tres o quatre elements sobre els quals ha fet voltar tot el projecte d’Andorra Endavant.

Amb tot, els resultats són “un cúmul de coses” que fan evident que la formació necessita una renovació que és la que s’haurà d’afrontar a partir de l’assemblea general del juny vinent. Hores d’ara no hi ha noms sobre la taula ni tan sols s’ha parlat de qui pot assumir les regnes del partit ni, menys encara, la línia a seguir. El que sí que és clar és que Progressistes-SDP se sent representat pels tres consellers que la coalició tindrà al Consell General. “Des del punt de vista parlamentari, s’ha de tirar endavant de forma conjunta” amb el PS, més enllà d’això no s’ha parlat de res més en relació amb l’aliança. “Què pot passar en el futur, ni nosaltres ens ho hem plantejat ni el PS ens ha posat res sobre la taula”, ha indicat Zoppetti.

Un moment de la reunió celebrada aquest matí a la seu del partit.
Un moment de la reunió celebrada aquest matí a la seu del partit. Toni Solanelles

En tot cas, la dirigent progressista ha deixat clar que en cap cas es considera ara un error haver concorregut als comicis en coalició amb el PS. “En aquell moment ens va semblar que era la millor opció”, ha assegurat Zoppetti, que ha afirmat que “si ens ens hem equivocat, ens hem equivocat tots. Això és com un matrimoni, la culpa no és tot de l’un o de l’altra. No hem sabut vendre bé les nostres idees”, ha conclòs la secretària d’organització de Progressistes-SDP, que deixa el futur i la nova estratègia de la formació en mans de l’assemblea que es farà en un parell de mesos.

Comentaris (25)

Trending