Progressistes guarda silenci sobre la renúncia de Pere López

SDP manté que el grup parlamentari continuarà representant l’aliança socialdemòcrata, sigui quina sigui la seva composició

Pere López i Jaume Bartumeu durant la presentació de l'aliança socialdemòcrata.
Pere López i Jaume Bartumeu durant la presentació de l'aliança socialdemòcrata. Toni Solanelles

Progressistes-SDP prefereix no pronunciar-se en relació amb la decisió de Pere López de renunciar a l’escó obtingut en les eleccions de diumenge i deixar el lideratge del Partit Socialdemòcrata. “Nosaltres no tenim res a dir en relació amb aquest fet”, han assegurat les font consultades de la formació progressista.

Cadascun dels dos partits que configuraven la coalició tenen, evidentment, llibertat de moviments i en el cas de Progressistes no serà fins al 20 d’abril quan es faci el balanç global del resultat de les eleccions. Llavors s’ha de decidir sobre el projecte polític i serà quan s’hagin de trobar possibles nous acords (o no) amb el PS.

En tot cas, i en relació amb l’absència de López al Consell General, les fonts progressistes consultades han recordat que “el grup parlamentari continuarà representant l’aliança socialdemòcrata, sigui quina sigui la seva composició”. Respecte d’assignacions i aportacions econòmiques forma part dels pactes interns però SDP té clar que no era fins que no entrés la cinquena de la llista (Laia Moliné) que no hi tindria una militant.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending