La militància demòcrata insisteix en exigir a Liberals que faci autocrítica i no reclami res de res

Clara oposició a què es pugui donar peu a l’accés al Consell General a algun dels representants de la formació que va encapçalar electoralment Cabanes

Josep Maria Cabanes conversant amb Xavier Espot i Ester Vilarrubla el dia abans de les eleccions.
Josep Maria Cabanes conversant amb Xavier Espot i Ester Vilarrubla el dia abans de les eleccions. Toni Solanelles

En plena ‘batalla’ per configurar grup parlamentari i el gabinet ministerial, amb una pugna encara ara notable entre Conxita Marsol i Carles Enseñat en relació amb Sindicatura, la militància demòcrata té clar que no s’ha de donar cap possibilitats als liberals de poder accedir al Consell General, vist que no van obtenir ni un sol escó per la circumscripció nacional, única on anaven en solitari. La base demòcrata lamenta l’absència d’autocrítica feta per la formació liderada per Jordi Gallardo i Josep Maria Cabanes i detesta que, lluny d’això, s’hagin prestat a fer ràpides exigències.

Hores d’ara encara no està clara quina serà la decisió final de la direcció demòcrata i, essencialment, què decidirà Espot, atès que la secretaria general del partit ja va avançar pocs dies després de les eleccions que es faria el que fes falta per barrar el pas als liberals al Consell General, més encara a la possibilitat que poguessin acabar constituint un grup parlamentari propi. Fonts demòcrates consultades han reiterat el seu malestar conscients que els propers dies s’han de fer les trobades i les reunions decisives per desencallar la configuració institucional derivada dels comicis del 2A.

Els demòcrates consideren que en cap cas Liberals es pot atribuir el mèrit de la victòria taronja, ni tan sols en les territorials on van concórrer de manera aliada, perquè “si no van fer llistes pròpies a les parròquies era perquè no tenien ni tan sols els efectius necessaris per poder-les fer, ni a Andorra la Vella”. En conseqüència, segons les fonts, “menys exigències i més autocrítica”.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending