Liberals fia la seva continuïtat a la proposta que li faci arribar Demòcrates

L’executiva presidida per Jordi Gallardo i els candidats als comicis del 2 d’abril fan un balanç crític però constructiu de la campanya

Membres de Liberals en la penjada de cartells.
Membres de Liberals en la penjada de cartells. Toni Solanelles

Liberals no adoptarà cap decisió sobre el seu futur fins que no Demòcrates no els traslladi la proposta que permeti concretar l’acord preelectoral que hi va haver. L’executiva presidida per Jordi Gallardo i bona part dels candidats que la formació va presentar en les llistes per als comicis del 2 d’abril es van reunir aquest dilluns a la nit a la seu del partit per fer balanç de la campanya.

Després de la reunió de la direcció d’abans de Pasqua, en què hi va haver algun que altre retret destacat, en la trobada d’aquest dilluns hi va haver menys tibantor, tot i que es va fer una lectura crítica però constructiva de la campanya. Segons les fonts, hi va haver bon clima essencialment perquè es considera que s’ha fet entendre a Demòcrates que el pacte preelectoral que es va establir ha de tenir una translació efectiva.

Xavier Espot instants abans del debat electoral.

Relacionat

Espot obre la porta a què Liberals puguin tenir un conseller i un ministre

De fet, i a través d’una entrevista a ‘DiariTV’, el líder demòcrata i cap de Govern ‘in pectore’, Xavier Espot, va deixar bastant clar que té intenció de facilitar l’entrada d’un representant liberal al Consell General i que és força probable que al futur executiu que liderarà hi hagi també una persona de l’òrbita liberal. De la reunió d’aquest dilluns va quedar clar que Liberals està a l’expectativa de com es concreta l’insinuat per Espot.

De fet, segons les fonts consultades, una vegada els taronges traslladin la proposta que finalment acordin a la direcció liberal, hauran de ser els afiliats els que l’acabin acceptant o no. En funció de la força que els pugui donar l’oferiment demòcrata, més endavant, en un congrés de la formació, es marcarà el full de ruta per al futur. Hores d’ara la divisió interna és menys notòria que fa uns dies, segons les fonts.

Comentaris (10)

Trending