Els liberals admeten estar “rostits” i guarden silenci sobre els acords amb Demòcrates

La formació preveu una executiva “calenta” tant pels resultats electorals com pels enfrontaments personals interns

Josep Maria Cabanes adreçant-se a la militància la nit electoral.
Josep Maria Cabanes adreçant-se a la militància la nit electoral. LIBERALS

El silenci embolica l’hecatombe liberal. Ni tan sols l’advertència de Demòcrates que té la voluntat de no permetre l’accés al Consell General cap dels representants de la formació electoralment liderada per Josep Maria Cabanes no ha fet canviar el posicionament de Liberals. Allò que sí que pot suposar un punt d’inflexió és l’executiva prevista per aquest dimecres, que es preveu calenta pels resultats i per la fractura interna exemplificada per la dimissió i baixa del fins fa poc vicepresident de la formació Sergi Alís.

Diverses fonts s’han fet l’orni en ser consultades pel posicionament expressat pel secretari general de Demòcrates, Jaume Serra, en relació amb els moviments de peces i el fet que hi ha la voluntat taronja d’incomplir els pactes establerts prèviament a la presentació de les llistes. En aquest sentit, fonts liberals han assegurat que els acords s’haurien posat per escrit, encara que en general no se sap ben bé què establien dits pactes.

El secretari general de DA, Jaume Serra

Relacionat

Demòcrates confirma que intentarà evitar que Liberals tingui representació al Consell

El fet que almenys per via directa i a través de la circumscripció nacional l’històrica formació s’hagi quedat fora de l’arc parlamentari serà motiu de debat. Però igual o més discussió hi haurà en l’executiva d’aquest dimecres, segons diverses fonts, el comportament d’alguns dels màxims dirigents del partit, que d’altres dels integrants del partit consideren anòmal i interessat. “Alguns s’hi jugaven les garrofes”, han indicat les fonts.

En aquest sentit, bona part de l’executiva, fent palès el malestar de les bases liberals com ja va evidenciar Sergi Alís, pretenen demanar comptes essencialment a cinc persones que consideren, més enllà del candidat Cabanes, que amb els pactes “i altres decisions adoptades durant la campanya”, que han mirat únicament pels seus interessos: Jordi Gallardo, Víctor Filloy, Èric Bartolomé, Maribel Lafoz i Toni Garcia.

Davant d’aquesta tessitura, alguns militants i fins i tot alguns dels integrants de l’executiva han assegurat que vist com està el partit “o marxen ells i hi ha regeneració i noves directrius dins del camí liberal o que es quedin ells el partit i facin el que consideren. De qualssevol de les maneres estem rostits”, han sentenciat.

Comentaris (12)

Trending