Espot emprendrà accions per difamacions a partir del 3 d’abril

El cap de Govern en funcions esperarà a acabar una campanya que ha quedat enrarida amb la publicació d’un pamflet anònim per tal de “defensar l’honorabilitat del país”

Fragments de dues de les pàgines, que van més enllà d'Espot, del pamflet.
Fragments de dues de les pàgines, que van més enllà d'Espot, del pamflet.

El cap de Govern en funcions i candidat demòcrata, Xavier Espot, valorava aquest migdia manifestar-se públicament i interposar eventuals accions judicials contra un pamflet aparentment anònim que ha aparegut aquest matí en moltes bústies del país i que ha circulat electrònicament. Finalment, mitjançant un comunicat i un vídeo traslladat als mitjans de comunicació ha anunciat que esperarà fins al dia 3 d’abril per “defensar l’honorabilitat del país” i emprendre accions per difamacions per aquesta publicació i, també, contra un mitjà de comunicació de fora del país.

Mentre dubtava de quin era el millor moment per emprendre accions assenyalava que tenia “la consciència mot tranquil·la”. També ho ha fet mitjançant el vídeo que ha traslladat als mitjans de comunicació. Aquest migdia explicava que la Justícia ja havia clarificat el que al seu parer havia de clarificar, fet que també puntualitza aquesta nit, i que “per molt que es repeteixin falsedats i mentides” ell es remet als tribunals. Finalment ha decidit esperar després de les eleccions, a partir del 3 d’abril, l’endemà de les eleccions, per emprendre les accions “escaients contra les persones i els mitjans que han dit, entre d’altres difamacions, que Andorra és un país de narcotraficants”.

Mitjançant el comunicat i el vídeo, Espot ha tornat a lamentar les “acusacions” i “mentides” que assegura que s’han estat professant les darreres setmanes, a més de l’escarni públic al qual se l’ha sotmès. Més enllà de la seva persona, també ha remarcat el fet que s’ha atacat les institucions andorranes i la població, i ha llençat el missatge que el Principat “és un país de persones honestes, treballadores, solidàries”, que “no mereixen que se les ataqui d’aquesta manera”.

 

Per tant, les accions que emprendrà el cap de Govern en funcions van dirigides, segons les seves paraules, per exigir “el respecte als ciutadans i al país”. Així, ha assegurat comprometre’s a “no deixar que aquestes acusacions contaminin la nostra democràcia”. El moment escollit per a aquestes acusacions – durant la campanya electoral – assegura que ha estat escollit específicament per fer mal i “embrutar-la”. El fet de no haver-se pronunciat fins ara ha estat per no donar-li més importància, i ha assenyalat, que espera que aquests fets no compliquin una jornada d’eleccions perquè “Andorra vol votar sense coaccions, sense mentides i sense campanyes brutes”. S’ha mostrat convençut “que així serà”.

Comentaris (26)

Trending