Espot assegura que té mig Govern decidit i que mirarà que hi hagi paritat entre els dotze ministres

El líder demòcrata admet que Liberals li ha comunicat formalment que “no estan interessats” en ser a l’executiu i afirma que el pas al costat de Bartumeu “és el que tocava” però “veurem en què es concreta”

Xavier Espot ha fet declaracions en el marc de la fira de Sant Jordi.
Xavier Espot ha fet declaracions en el marc de la fira de Sant Jordi. Toni Solanelles

El cap de Govern ‘in pectore’, Xavier Espot, ha assegurat que té mig Govern decidit i que el proper executiu, com el passat, esgotarà el màxim nombre de ministeris que la llei permet, és a dir, dotze. També ha assegurat que intentarà que hi hagi paritat. Amb tot, no ha volgut revelar cap nom. “A poc a poc i bona lletra”, ha indicat el líder demòcrata en el marc de la fira de Sant Jordi. Espot ha admès que Liberals li ha comunicat formalment que “no estan interessats” en ser a l’executiu i afirma que el pas al costat de Bartumeu “és el que tocava” però “veurem en què es concreta”.

El dirigent taronja ha assegurat que cal anar pas a pas i primer cal elegir la Sindicatura, després establir els grups parlamentaris i després ja es veurà com avança el Govern. En qualsevol cas, no vol restar cap protagonisme, ha assegurat Espot, ha la constitució, aquesta setmana que ve, del Consell General. Això sí, ha tornat a indicar que “defugirem les quotes de partit” i anirà “a buscar les millors persones disponibles” en funció de la seva “capacitació tècnica”. En aquest marc no descarta que accedeixin al gabinet ministerial persones de l’òrbita liberal o d’Acció.

El cap de llista taronja assegura entendre els liberals i considera que per al seu procés de “reflexió i refundació” potser és bo diferenciar-se dels demòcrates

Respecte d’aquests darrers, el cap de llista demòcrata ha deixat clar que “no hi ha cap exigència” i Judith Pallarés ja hauria evidenciat la seva posició de no continuar a l’executiu. I en relació amb els liberals, el líder taronja ha afirmat que “no m’hi oposaré” a la possibilitat que des de l’entorn de Josep Maria Cabanes i Jordi Gallardo es proposés algun nom per accedir al gabinet ministerial.

Amb tot, però, ha reconegut Espot que des de Liberals se li ha comunicat que “amb els elements que vam parlar, no estan interessats en ser al Govern”. “Els puc entendre”, ha assegurat el dirigent demòcrata, que ha deixat clar que vistos els resultats electorals, permetre’ls tenir un conseller general i oferir-los un ministeri o una secretaria d’Estat era “una oferta raonable, ponderable i adequada”.

BARTUMEU

Demanat sobre l’anunci del president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, que no tornarà a optar a estar a cap òrgan de govern de la seva formació i, per tant, s’apartarà de la primera línia política, el cap de Govern en funcions ha indicat que “és la decisió que tocava” i és “la conseqüència lògica” vistos “els mals resultats” electorals de la coalició PS SDP +. Calia, per tant, “assumir responsabilitats”. Ara bé, també ha mostrat un punt d’escepticisme sobre Bartumeu: “Ja veurem amb què es concreta” el pas al costat.

Veient que als ‘perdedors’ els toca assumir responsabilitats, a Espot se li ha demanat si a Liberals els toca fer el mateix. I el cap de Govern en funcions s’ha rumiat una bona estona la resposta. Per acabar dient que “crec que ells també estan fent el seu propi procés de reflexió i refundació” i que entén que quedant-se al Consell sense entrar al grup demòcrata -no ha volgut dir fent oposició- Liberals es podrà diferenciar dels taronges per tal de buscar el seu propi camí.

Comentaris (21)

Trending