Concòrdia reclama “un full de ruta cultural que fomenti la inserció i la immersió” dels nouvinguts

Una de les propostes de la formació és editar periòdicament una guia de recursos culturals per tal que les persones que arriben per fer estada o residir al país puguin inserir-se a la societat andorrana de forma “més ràpida i amb major fluïdesa”

Lluís Casahuga i Ramon Tena al tomb de l'Arxiu Històric d'Escaldes-Engordany i el pont d'Engordany.
Lluís Casahuga i Ramon Tena al tomb de l'Arxiu Històric d'Escaldes-Engordany i el pont d'Engordany. Toni Solanelles

La cultura com a vehicle “d’inserció i immersió”. Aquest és l’objectiu de Concòria. I una proposta que creuen senzilla per facilitar als “nouvinguts” poder inserir-se a la societat andorrana d’una forma “més ràpida i amb major fluïdesa” seria l’establiment d’un full de ruta cultural que tindria com a punt de partida l’edició d’un llibret, una mena de guia on es recullin de forma actualitzada tant un llistat d’associacions culturals com la programació festiva.

Així ho ha exposat el candidat de la llista nacional de Concòrdia Lluís Casahuga, que ha comparegut al pont d’Engordany, davant de l’Arxiu comunal d’Escaldes, acompanyat del número 1 de la formació en la territorial escaldenca, Ramon Tena. Casahuga ha remarcat que “la cultura és un element fonamental per la cohesió social” perquè “ens recorda d’on venim i ens ajuda a construir nous espais de convivència”.

Casahuga, que considera “fonamental el suport als nous creadors”, entre els quals evidentment hi pot haver persones que acaben d’arribar al país, considera que la cultura “fa créixer l’ésser” de les persones i per articular una major integració dels nouvinguts al país “seria molt bo l’apropament d’aquestes persones a les festes del país, les associacions culturals” i tota classe d’esdeveniments que tinguin una significació identitària.

Comentaris

Trending