Concòrdia proposa crear una ‘escola d’entrenadors’ per potenciar l’esport andorrà

La número 5 de la llista nacional de la formació, Laura Sallés, lamenta també el baix nombre de llicències femenines a la base i reclama “estudiar-ho i treballar-ho” per capgirar la tendència

Sallés, al costat de l'aparcament del CTO.
Sallés, al costat de l'aparcament del CTO. CONCORDIA

Concòrdia veu una important mancança a l’hora de fomentar l’esport al país: el fet que qualsevol entrenador s’ha de formar a fora. Així ho ha explicat la número 5 de la llista nacional, Laura Sallés, que ha lamentat també el baix nombre de llicències femenines existents. Des del partit es considera necessari que Educació, Esports i l’Escola de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM) uneixin esforços per crear un programa que permeti preparar al Principat tècnics de les diferents modalitats, tant per pràctica més amateur com per alt rendiment.

Sallés ha escollit un lloc significatiu per a l’esport andorrà, el centre de tecnificació d’Ordino, per desgranar les propostes del programa de Concòrdia en aquesta matèria. I, a la vegada, per posar el dit a la nafra a l’hora de parlar d’una mancança important al país: “Necessitem una formació nacional d’entrenadors”, ha avançat.

Aquesta hauria de ser, una “conjunció entre els ministeris d’Esports i Educació amb l’EFPEM”. Tindria diversos graus, en funció del destí de les persones que s’inscriguin als cursos. Per un costat, hi haurà una formació més centrada en l’esport de base i una altra en l’alt rendiment. També es buscaria la col·laboració de les federacions per crear un bloc conjunt i d’altres específics segons cada modalitat.

Per un altre costat, Sallés també ha volgut posar en relleu un altre punt que, al seu entendre, toca millorar: la participació de les nenes en els esports. “Si mirem les llicències, de 8.000 que tenim només 2.000 són femenines”, ha apuntat. Lamenta que tot ve provocat perquè “es creix veient-ho com una cosa més masculina” quan, en canvi, “és un tema de salut per a tothom”. Per això, entén que “hem d’estudiar-ho i treballar-ho per mirar de canviar aquests clixés que tenim”.

Comentaris (1)

Trending