Concòrdia-Desperta Laurèdia s’imposa a Sant Julià on Demòcrates torna a punxar

La candidatura formada per Helena Mas i Eva París és segona amb PS-SDP+ tercers i Andorra Endavant quarta

Comentaris

Maria Àngels Aché (dreta) i Cerni Escalé aplaudeixen després de conèixer els resultats de Sant Julià de Lòria.
Maria Àngels Aché (dreta) i Cerni Escalé aplaudeixen després de conèixer els resultats de Sant Julià de Lòria. CONCÒRDIA

Concòrdia-Desperta Laurèdia s'ha imposat a la parròquia de Sant Julià de Lòria, millorant el bon resultat que va aconseguir a les darreres comunals quan va fer 970 vots. Aleshores era Desperta Laurèdia i va recollir part dels vots de Demòcrates que no es van presentar en aquells comicis. Els taronges han tornat a topar amb la seva parròquia maleïda on ja va caure amb estrèpit el 2015 i el 2019.

Sense Terceravia-Unió Laurediana, les eleccions a Sant Julià de Lòria estaven més obertes que mai. Per Demòcrates, en els seus càlculs, era una parròquia clau per aconseguir la majoria després de dues desfetes. El 2015 van posar un exministre com Gilbert Saboya i el 2019 un altre exministre com Carles Àlvarez Marfany. En aquella ocasió van acabar tercer superats per Terceravia Unió Laurediana i per Acord (PS+Liberals).

En aquesta ocasió van apostar per unir-se amb Liberals amb la secretaria d'Estat de Salut, Helena Mas (Demòcrates) i per Eva París per cobrir la quota liberal. La incògnita era saber on anarien a parar els vots de Terceravia-Unió Laurediana que estan al voltant de 1.200. Segons el resultat, cal interpretar que part d'aquests vots han anat a Concòrdia perquè un eventual triomf de Demòcrates els complicava molt el panorama de cara a les eleccions comunals de desembre.

Aché destaca el treball d'equip per aconseguir una victòria que ha qualificat de sorprenent

Maria Àngels Aché, candidata amb Pol Bartolomé a Sant Julià de Lòria per Concòrdia-Desperta Laurèdia ha destacat el treball d'equip per aconseguir la victòria que ha qualificat de sorprenent. "Això vol dir que hem fet una gran campanya i que Concòrdia-Desperta Laurèdia estan demostrant que som una força amb un gran potencial". Aché diu que ella i Bartolomé "ens esforçarem per posar-nos a l'alçada de la confiança que els lauredians han dipositat en nosaltres". Bartolomé no ha pogut anar a la seu de Concòrdia després d'haver patit un accident de bicicleta dissabte a Castellbó (Alt Urgell). Altres membres de la formació han destacat el fet que el partit s'ha format fa només vuit mesos.

Gerard Alís, candidat de PS-SDP + a Sant Julià de Lòria ha dit que "Sant Julià sempre ha estat una parròquia conservadora i les opcions progressistes són complicades". Concòrdia-Desperta Laurèdia ha tingut 1130 vots; Demòcrates+Liberals+Independents n'ha sumat 757; PS-SDP + ha acabat amb 538 i Andorra Endavant amb 396. Helena Mas. candidata demòcrata , creu que "hem fet arribar el projecte al màxim de ciutadans però una mica decebuts". Ha qualificat de sorprenent la victòria de Concòrdia-Desperta Laurèdia.  Creu que aquesta formació ha recollit una gran part dels vots de Terceravia-Unió Laurediana.

Comentaris (4)

Trending