El batlle designat per torn per analitzar la impugnació electoral descarta inhibir-se

Com a mínim dos dels demandants -els darrers dies n’hi hauria hagut algun més- havien demanat a Xavier Colom que s’abstingués

El vot judicial es fa efectiu a la planta baixa de la Seu de la Justícia.
El vot judicial es fa efectiu a la planta baixa de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El batlle designat per torn per fer-se càrrec del procediment urgent i preferent que pretén l’anul·lació de les eleccions generals arran dels dubtes que planteja a alguns electors la qüestió del vot judicial ha descartat abstenir-se d’analitzar la impugnació plantejada. Per tant, en trenta dies naturals hauria d’adoptar alguna decisió sobre el fons de la qüestió.

Com a mínim els dos primers demandants, el primer dels quals l’advocat Emili Campos, havien sol·licitat a Xavier Colom, el jutge de primera instància a qui li va tocar substanciar per torn el cas després que un primer batlle elevés a presidència la demanda, que s’inhibís. La petició estava motivada pel fet que Colom és el vicepresident de la junta electoral i, d’aquesta manera, d’una manera o altra ha participat en el procés electoral.

El batlle ha decidit que no hi ha elements prou substancials que l’impedeixen apartar-se de la causa i, per tant, procedirà a analitzar el fons de la qüestió. Segons que ha informat Campos, ja són mitja dotzena de persones les que s’haurien adherit a títol individual a la impugnació electoral, sustentada fonamentalment en les poques garanties que a parer seu ofereix el vot judicial.

Els impugnadors sol·liciten almenys l’anul·lació del vot judicial. Però això és una petició impossible perquè molt abans de fer l’escrutini, els sufragis que han estat dipositats en seu judicial s’aboquen a la mateixa urna on, després, els electors també hi introdueixen els seus vots. Per tant, si s’anul·lés, caldria repetir tot el procés d’elecció.

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending