Andorra Endavant apel·la “al coratge perquè hi hagi un canvi”

La cap de llista, Carine Montaner, ha exposat que l'habitatge, la salut i la separació de poders seran pals de paller, així com aturar el projecte de Grífols

Carine Montaner en l'enganxada de cartells
Carine Montaner en l'enganxada de cartells Albert Sanjuan
Andorra Endavant ha donat el tret de sortida a la campanya electoral a la plaça Rebés d’Andorra la Vella. La cap de llista nacional, Carine Montaner, ha estat l’encarregada de penjar el cartell a les 15 hores. Sota el lema “Vota pel coratge del canvi”, la formació ha establert com a prioritats en el seu programa electoral l’habitatge, la salut i la separació de poders. 

Carine Montaner ha escollit la plaça Rebés d’Andorra la Vella per començar la campanya electoral d’Andorra Endavant. Acompanyada dels número 2 i 3 de la llista nacional, Noemí Amador i Marcos Monteagudo, ha fet bandera de l’eslògan escollit “Vota pel coratge del canvi” assegurant que “nosaltres hem demostrat el coratge durant tota aquesta passada legislatura i diem les coses per convenciment”. “Hi ha hagut molta hipocresia durant aquests darrers quatre anys i moltes de les propostes que volien tirar endavant la resta de formacions en el programa del 2019, no les han realitzat, ha puntualitzat. En aquest sentit, assegura que en el seu cas totes les accions les faran com “la Llei de responsabilitat política, que ningú em va donar suport per entrar una proposta de resolució en el darrer debat d’orientació política”.

Montaner deixar clar que el programa representa “realment el canvi i la lluita per la transparència, per un habitatge digne i per unes pensions dignes”. Del programa electoral n’ha destacat tres grans eixos; habitatge, salut i justícia. En aquest darrer cas s’ha referit a “una separació de poders efectiva”.

La cap de llista ha estat present a la penjada de cartells de les tres llistes territorials (Andorra la Vella, Ordino i Sant Julià). Precisament, un dels pals de paller de la campanya Ordino serà el laboratori de Grífols. En aquest sentit, ha posat de relleu que si guanyen “aturarem el projecte per irregularitats a nivell del pacte de socis perquè es van signar documents que no es podien signar sense passar pel Consell General”. Ha volgut recordar que “quan tots els partits aplaudien aquest projecte, jo era l’única que havia manifestat dubtes”. Sobre aquesta qüestió ha afegit que “nosaltres no fem les coses per arrossegar vots”.

Jordina Bringué i Eva Font
Jordina Bringué i Eva Font

Qui també s’hi ha referit ha estat la cap de llista a Ordino, Jordina Bringué. “No és un bon lloc per col·locar-lo perquè la parròquia és Reserva de la Biosfera i tots els que formem part de la candidatura ens fa molta por i no portarà cap diner a Andorra, sinó a Irlanda”. La desviació de la Massana és un altre dels projectes que porten en el seu programa perquè també beneficia a Ordino i també la dinamització econòmica i portar atraccions turístiques perquè, segons diu, “deixi de ser poble dormitori”.

A la capital, la cap de llista, Elisa Muxella, s’ha referit a l’alt percentatge d’abstenció que hi ha hagut en els darrers anys. “Els partits han de fer política d’acord amb la seva ideologia perquè si no és així la gent té un desencís”. Per aquest motiu, s’ha mostrat esperançada que molts ciutadans se sentin identificats amb el seu programa. “Quan estàs al Consell General treballes pel poble i no pels teus interessos”, ha etzibat. També s’ha mostrat preocupada pel medi ambient i els recursos naturals.

Elisa Muxella enganxant el cartell a Andorra la Vella
Elisa Muxella enganxant el cartell a Andorra la Vella

Finalment, la número ú a la llista territorial a Sant Julià de Lòria, Bianca Martínez, reconeix que serà una parròquia complicada per la competència de llistes que hi ha. “Necessitem un canvi urgent i volem que s’acabi el vial”.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending