El vot per correu des de l’estranger per als comicis del 7 d’abril ja està en marxa

Aquells que visquin fora de manera permanent o hi estudiïn o treballin de forma temporal ja poden mobilitzar-se per poder disposar de la documentació necessària per votar

-
-
Aquelles persones de nacionalitat andorrana i degudament inscrites al cens electoral que viuen de manera permanent a l’estranger o que hi estan de forma temporal per una raó d’estudis o per un treball temporal ja poden posar-se en marxa si pretenen participar de les eleccions generals del 7 d’abril i tenen clar que no podran venir al país ni durant els dies que estigui en marxa el vot per dipòsit judicial a la Batllia ni la jornada electoral pròpiament dita. 

Abans de res, s’ha de sol·licitar poder votar per correu. S’ha d’estar en disposició de poder acreditar que s’està registrat al cens electoral i, també, s’ha d’acreditar que s’és fora de manera ajustada a allò que marca la legislació. El procés, activat aquesta mateixa setmana, consta de quatre grans passos: el lliurament de la sol·licitud de vot; la resolució de la sol·licitud de vota; la tramesa del material electoral; i l’enviament del vot. Demanar de poder votar per correu és ara per ara el que ja es pot fer. La resta encara es demorarà una mica.

Ara per ara, malgrat que se sap que els comicis seran el 7 d’abril, de moment encara no estan ni tan sols convocades les eleccions. Per tant, cal anar cremant etapes però també es pot actuar amb previsió, amb temps. en aquest sentit, resulta fonamental consultar la pàgina electrònica www.votpercorreu.ad per poder conèixer més de prop tots els requisits necessaris i poder-se començar a activar.

Comentaris

Trending