El vot judicial es dispara sense dubtes aquesta setmana

L’afluència d’electors és força elevada a qualsevol hora del dia mentre la seu de la Justícia resta oberta

-
-
De dades oficials no n’hi ha. De grans inconvenients tampoc -malgrat que alguns electors s’hagin trobat que entre la documentació que els lliuraven no hi havia alguna de les paperetes d’algun dels partits que concorren als comicis de diumenge-. El que està clar és que el vot per dipòsit judicial serà en aquesta ocasió encara més nombrós que fa quatre anys. Si la setmana passada l’afluència a la Batllia ja havia estat molt alta, aquesta setmana s’ha disparat del tot.

Faltes dues jornades i mitja per tancar-se el dipòsit. Els electors tenen fins dissabte a la 1 per poder-se acostar a l’edifici de les Columnes i dipositar el seu vot. Diverses fonts, i fins i tot el testimoni presencial, indica que el degoteig de persones que acudeixen a votar és constant. Certament, hi ha alguna franja que l’afluència decau, però usualment el passadís de la planta baixa de la Batllia registra cues més o menys notables de persones que acudeixen a votar. No hi ha cap dada perquè la presidència de la Batllia s’ha negat en rodó en aquesta ocasió a facilitar cap tipus de dada.

El malestar que hi ha a la primera instància judicial i, sobretot, el fet que Liberals i PS qüestionessin el procés del vot judicial sense acabar d’aclarir què era el que estaven realment denunciant ha fet que els responsables judicials hagin declinat qualsevol mecanisme de transparència. Evidentment, no ho consideren així els responsables de l’organització del vot judicial. Però sí que s’han estimat més blindar-se a qualsevol crítica. Si no canvien les directrius, quan diumenge al matí obrin els col·legis electorals i ja s’hagin dipositant dins l’urna, sota la supervisió directa de batlles, les paperetes corresponents se sabrà amb exactitud quantes persones han acudit a votar en seu judicial.

Diverses fonts han assegurat que l’afluència està sent molt major que fa quatre anys. Especialment aquesta segona setmana de campanya electoral. Les mateixes fonts han indicat que persones que tradicionalment acudien als comuns a votar, orgulloses de fer-ho, han preferit aquest cop adreçar-se a la seu de la Justícia. De motius n’hi pot haver molts. Però les fonts consultades n’han apuntat tres: una, la multitud de llistes; dues, els interrogants que planen sobre els resultats que hi pot haver; i tres i lligar amb l’anterior, evitar la ‘pressió’ dels representants polítics a peu de col·legi electoral davant la incertesa que, ara per ara, hi ha sobre com pot acabar la jornada electoral.

Comentaris (1)

Trending