El Vietnam també ‘obre’ consolat honorari a Andorra a través d’un exsecretari d’Estat d’Interior

L’advocat Olivier Montel és el responsable d’ostentar la representació al Principat del país asiàtic, que manté relacions diplomàtiques des del 2007

-
-
L’advocat Olivier Montel, secretari d’Estat d’Interior a mitjan de la dècada de 1990, és el nou cònsol honorari del Vietnam a Andorra. El país asiàtic, que manté relacions diplomàtiques amb el Principat des del 2007, acaba d’acordar l’obertura d’un consolat honorífic per intensificar les relacions bilaterals. Formalment, aquest mateix divendres s’ha posat en marxa la representació, després que l’ambaixador del Vietnam a Andorra, Nguyên Thiêp, hagi comunicat la decisió a les autoritats andorranes.

Vietnam, un país en ple creixement econòmic i l’ambaixador del qual a Espanya i Andorra ha presentat les seves credencials al cap d’Estat mitrat andorrà, Joan-Enric Vives, “vol mantenir i ampliar la cooperació amb Andorra, enfortir la cooperació mútua en fòrums multilaterals, augmentar els intercanvis de delegacions de tots els nivells i signar acords que promoguin la cooperació bilateral en inversió i turisme”, segons declaracions de Nguyên Thiêp recollides per ‘Le Courrier du Vietnam’.

Montel, que ja ha assistit al lliurament de credencials per part de l’ambaixador vietnamita, serà, per tant, l’últim cònsol honorari en establir-se formalment al Principat. Aquesta designació ha transcendit el mateix dia que també s’ha sabut que la gerent de Ctrasa, Cristina Rico, assumirà les funcions de cònsol honorària de la República Dominicana. Montel ostentarà el consolat a la mateixa seu del seu despatx professional, a l’edifici Illa del carrer Ciutat de Consuegra d’Andorra la Vella.

Etiquetes

La nova cònsol honorària, al centre de la imatge, entre les fins ara consellera general, Maria Martisella, i ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, durant l'acte institucional de la Constitució.

Relacionat

La gerent de la planta incineradora, nova cònsol honorària de la República Dominicana

Comentaris (1)

Trending