La gerent de la planta incineradora, nova cònsol honorària de la República Dominicana

Cristina Rico s’incorpora a la relació de persones del país que ocupen un càrrec de representació d’estats forans

Comentaris

La nova cònsol honorària, al centre de la imatge, entre les fins ara consellera general, Maria Martisella, i ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, durant l'acte institucional de la Constitució.
La nova cònsol honorària, al centre de la imatge, entre les fins ara consellera general, Maria Martisella, i ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, durant l'acte institucional de la Constitució.
La gerent del centre de tractament de residus (Ctrasa), Cristina Rico, és la nova cònsol honorària de la República Dominicana, un càrrec que fins ara no existia i que servirà per donar suport en la representació del país caribeny, que està diplomàticament cobert des de l’ambaixada dominicana a Madrid. Rico serveix per ampliar una cada vegada més nodrida nòmina de representants honoraris.

Ara per ara, el cònsol honorari que té més potestats és el portuguès, que des que va deixar de funcionar al Principat l’ambaixada, primer, i el consolat de naturalesa realment diplomàtica, després, assumeix certes prerrogatives que la immensa majoria dels altres cònsols honoraris no ostenten. En el cas de Portugal és José Manuel da Silva el representant honorari. 

Per ostentar un consolat honorari no cal tenir la nacionalitat del país que es representa, però sí tenir el reconeixement i una suposada bona relació amb les institucions del país que atorga la confiança i la representativitat. Rico és andorrana, enginyera, havia estat consellera comunal a Ordino, el 2015 va concórrer en la llista de DA a les comunals ordinenques i des de fa anys és la màxima responsable directa de la planta incineradora. Per vincles familiars ha tingut i té relació amb la República Dominicana, l’ambaixador a Espanya i Andorra és Olivo Rodríguez.

República Dominicana, doncs, passa a tenir representació consolar honorífica com fa poc també va passar a tenir el Brasil a través de l’advocada Elena Redondo. Una de les places que està a punt d’ocupar-se si no s’ha ocupat ja és la que va deixar vacant el difunt Marc Ostoja-Kuczynski. Abans de morir, el dentista belga ja havia renunciat al càrrec. Qui es postula per assumir el consolat honorari de Bèlgica és l’empresària Endy Kinif, copropietària de la controvertida empresa de fabricació de leds Arch Led.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending