El Tribunal de Corts refusa l’última petició “implícita” de suspensió del ‘cas BPA’ i arrenca el judici

El magistrat que presideix la sala repassa les diferents actuacions legals que les defenses han presentat els darrers dies i anuncia que es pretén una vista “el més àgil possible”

-
-
El Tribunal de Corts que jutja la causa general del ‘cas BPA’ ha rebutjat de fet la darrera demanda “implícita” perquè se suspengués la vista. La petició s’incloïa en una de les diferents actuacions legals que han presentat els darrers dies les defenses dels 24 processats en l’afer. El judici arrenca amb l’anàlisi de les qüestions prèvies, és a dir, el debat dels defectes de forma o de procediment que els defensors dels acusats al·leguen. El magistrat que presideix la sala, Enric Anglada, ha anunciat que la seva intenció és que la vista sigui “el més àgil possible” malgrat que el tribunal està a disposició de les parts.

El moll de l’ós de la majoria de les darreres accions legals presentades tenen a veure amb el fet que en el sumari s’inclouen diferents escoltes i actes que afecten la intimitat d’alguns dels processats i que provenen d’altres causes, la majoria d’elles instruïdes per tribunals estrangers. Les defenses han recordat abans d’iniciar-se la vista que no hi ha cap suport legal per incorporar elements que afecten drets fonamentals i íntims de les persones. Totes les parts han mostrat la seva disposició de tornar a remarcar tots els dubtes formals i de procediment malgrat que ja s’hagués plantejat en el seu moment, ja que en haver estat apartat del cas el magistrat Josep Maria Pijuan la composició del tribunal ha canviat. Anglada ha considerat que tot i que el tribunal s’ha estudiat ja les qüestions prèvies proposades al seu dia és del tot pertinent l’exposició íntegra de totes les qüestions que les defenses interessen que s’analitzin.

-seguirà ampliació-

Comentaris

Trending