El Tribunal de Corts descarta arxivar la causa oberta per blanqueig contra Besolí i Rosell

La batlle Mingorance, que ja havia desestimat les pretensions del gestor lauredià i l’expresident del Barça podrà continuar investigant uns fets que també analitza l’Audiència espanyola

Les dues detingudes han passat a disposició judicial una estona després de les 5 de la tarda.
Les dues detingudes han passat a disposició judicial una estona després de les 5 de la tarda.
El Tribunal de Corts ha desestimat la petició de les defenses del gestor lauredià Joan Besolí i de l’expresident del Barça Sandro Rosell d’arxivar la causa que instrueix la batlle Canòlic Mingorance des del 2012 per blanqueig de diners al Principat procedents de comissions suposadament il·legals que haurien percebut en la negociació dels drets d’imatge de la selecció brasilera de futbol.

Els defensors de Besolí i Rosell ja van sol·licitar inicialment l’arxiu de la causa a Mingorance acreditant que els diners que haurien estat ingressats en comptes d’Andbank no tenien res d’il·legal. Després de la negativa de la instructora de tancar un cas que havia deixat en un calaix i no va reactivar fins que l’Audiència nacional espanyola també va obrir una causa, la desestimació va ser recorreguda davant el Tribunal de Corts.

I ara la jurisdicció que presideix Josep Maria Pijuan hauria també descartat l’arxiu de la causa segons que avança el portal espanyol Estrella Digital i que ha pogut corroborar l’Altaveu. Això vol dir que Canòlic Mingorance podrà continuar amb la investigació, una situació paradoxal, i així ho denuncien també les defenses, atès que per uns mateixos fets hi ha dos jutjats diferents de dos estats diferents que els estan investigant.

 

Comentaris

Trending