El Superior tanca definitivament el cas de l’assassinat d’un empresari rus en un hotel de Soldeu sense cap condemna

La sala penal del TS confirma l’absolució dictada pel Tribunal de Corts en considerar que els elements que hi havia contra l’únic acusat d’un crim comès fa més de tretze anys no són prou sòlids

La samarreta clau en el crim del rus de Soldeu que ningú no troba
La samarreta clau en el crim del rus de Soldeu que ningú no troba

La sala penal del Tribunal Superior (TS) ha tancat de manera definitiva el cas de l’assassinat d’un ciutadà rus que hi va haver en un hotel de Soldeu fa més de tretze anys. I l’han tancat en fals, sense que hi hagi formalment un autor condemnat. L’únic sospitós de la mort de l’empresari de 48 anys, un ciutadà israelià d’origen ucraïnès que va ser detingut poques després dels fets i que va estar un any en presó provisional ha estat definitivament absolt.

La fiscalia demanava trenta anys de presó per a l’únic acusat, que no es va presentar al judici ni davant del Tribunal de Corts ni davant el TS al·legant que la seva salut no li permetia. La sala penal del Superior ha confirmat aquest dilluns la mateixa decisió que ja es va fer pública l’abril, i és que els elements que hi havia contra el processat no resulten suficients per poder condemnar-lo. Menys encara per uns fets tan greus i a una pena tan elevada com la pretesa pel ministeri públic.

A part del temps transcorregut i malgrat que hi havia indicis que podien portar a pensar que el ciutadà israelià, avui de 53 anys, hauria pogut ser qui va clavar les ganivetades mortals a l’empresari finat, també és clar que la investigació presentava diverses llacunes i mancances. Fins i tot es van arribar a perdre alguns elements que podien constituir prova i ja al seu dia els exàmens d’ADN no es van fer com calia.

Tampoc no es va investigar com hauria calgut l’aparició d’un vídeo en què un altre ciutadà d’origen ucraïnès i amb múltiples antecedents per delictes de sang, entre altres, es declarava autor de l’apunyalament mortal que hi va haver entre la recepció i el vestíbul de l’hotel de Soldeu on es va cometre el crim. Tot plegat ha portat el TS a confirmar l’absolució dictada en primera instància i tancar el cas sense cap condemna.

Etiquetes

La samarreta clau en el crim del rus de Soldeu que ningú no troba

Relacionat

Absolt l’acusat de l’assassinat que hi va haver fa tretze anys en un hotel de Soldeu

Comentaris

Trending