El Sipaag lamenta que es posi sempre els funcionaris de Govern com els dolents de la pel·lícula

El col·lectiu sindical denuncia que els salaris dels treballadors de base són molt inferiors als que estan oferint per la mateixa feina altres administracions

Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici de l'assemblea.
Marta Pujol i Lluís Anguita, de la junta del Sipaag abans de l'inici de l'assemblea.
El Sindicat del personal adscrit a l’administració general (Sipaag) lamenta que es llancin molt sovint dards contra els funcionaris de Govern quan, com a mínim respecte els treballadors de base, les condicions laborals no són tan irrefutables com es vol fer creure. En aquest sentit, el col·lectiu sindical ha deixat clar que altres administracions estan oferint avantatges, especialment a nivell salarial, molt més interessants que les que es donen a l’administració central.

El president del Sipaag, Lluís Anguita, ha explicat per exemple, fent referència al cònsol major de Canillo i exministre de Turisme, Francesc Camp, que suposa que quan es diu que s’han d’equiparar les condicions de treball que es donen al Govern als comuns “ho deu dir pels càrrecs de confiança i els assessors diversos”. En aquest sentit ha lamentat que una persona que coneix l’administració central com un exministre vulgui fer creure que a Govern els treballadors tenen unes condicions fora de mida.

En aquest sentit, Anguita ha esmentat que només cal veure els darrers edictes publicats pel comú d’Escaldes en relació, per exemple, a una plaça de lampista, o el fet que hi hagi funcionaris de Govern que deixin l’administració central per anar-se a altres administracions paral·leles perquè els salaris són més alts per la mateixa feina i, a vegades, la mateixa feina però amb millors condicions en relació a nivell de responsabilitat i altres.

També ha recordat que no es pot retreure als funcionaris la lluita per la consecució de certs avantatges o millores -com pot ser la possibilitat de recórrer al teletreball- que ja contempla la normativa laboral general. Cert és, també, que al final els assalariats, ho siguin del patró que sigui, han de lluitar de comú acord per anar aconseguint fites i consecucions sociolaborals.

El Sipaag està pendent de l’evolució dels contactes i dels treballs que s’estan fent a nivell de la modificació de la Llei de la Funció Pública. En aquest sentit, els dirigents del col·lectiu sindical i els seus afiliats esperen que el poder polític no acabin passant la tisora a les expectatives creades que realment es faran canvis significatius en el text més enllà d’allò a què obligava una resolució del Tribunal Constitucional.

Comentaris (6)

Trending