El sindicat dels mestres deixa clar que els canvis proposats per DA a la llei de Funció Pública “no satisfan ningú”

Com la resta de col·lectius sindicals de l’administració, el SEP deixa les portes obertes a convocar una nova vaga contra la reforma funcionarial “sempre que els afiliats” ho avalin

-
-
La direcció del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) considera que els canvis introduïts via esmena per Demòcrates per Andorra (DA) al projecte de llei de modificació de la llei de la Funció Pública “no satisfan ningú” i suposa que “si els afiliats el mes de març van demanar una vaga” i aquella acció no ha comportat cap variació en el posicionament del grup majoritari ara tampoc “no estaran contents”. Per tant, i com la resta de sindicats de l’administració, el SEP deixa la porta oberta a dur a terme una nova vaga sempre, però, que ho avalin els militants.

El SEP ha celebrat aquest dimecres una assemblea general ordinària que ha servit per passar comptes, fer previsions i repassar alguns temes pendents a part de demanar als afiliats que vagin pensant en agafar les regnes del sindicat ja que el maig vinent el 80% de l’actual junta finalitza el seu mandat i caldrà renovar-la. Entre els aspectes sobre els quals s’ha informat és el fet que el ministeri d’Educació ha desestimat recentment un recurs administratiu contra el darrer concurs per proveir places que es va fer abans de l’estiu. I ara s’està a l’expectativa si el recurrent judicialitza el cas, que és el més probable.

També s’ha informat de la reunió mantinguda aquest dimarts amb representants del grup parlamentari demòcrata. Després de l’assemblea a la qual han assistit una seixantena d’afiliats, el secretari general del SEP, David Garcia, s’ha referit a la reforma de la llei de la Funció Pública i a la presentació de les esmenes de DA. Com la resta de sindicats de l’administració, que es preveuen reunir la setmana que ve per avaluar la convocatòria d’una assemblea general de funcionaris, Garcia ha explicat que tenien coll avall que podrien negociar amb el grup parlamentari allò que el Govern no havia volgut canviar al projecte de llei.

Al final, però, i “malauradament, ens trobem que ho tenia dat i beneït” i que les esmenes l’únic que fa és modificar “tres punts irrellevants” i que “no satisfan ningú” atès que la qüestió dels quinquennis es mantenen i les mesures correctores no van enlloc a parer dels sindicats. Per això, el màxim responsable del SEP considera que “si els afiliats el mes de març van demanar una vaga puc entendre que ara tampoc no estaran molt contents”. D’aquí a manifestar-se en nom del conjunt de militants a favor d’una vaga no ho ha fet Garcia. Tampoc no té clar el representant del SEP quin model de reivindicació acabarà adoptant la plataforma sindical.

El sindicat que aglutina els docents el que sí té clar és que la Llei del cos d’educació, que “regula l’organització diària” dels ensenyants i era “fàcil arribar a un consens”, no té massa sentit si no va acompanyada d’una Llei de la Funció Pública amb els canvis que demanen la immensa majoria dels sindicats i que després de veure les esmenes presentades per DA “no s’ha mogut en res”. I què és més important, la llei de la Funció Pública o la d’Educació? “Què estimes més, el papa o la mama?”, ha respost gràficament Garcia que ha insistit que hi ha aspectes que si no s’incorporen a la llei global no rutllaran a la normativa sectorial.



El que proposa el Govern “és molt millor”

El ministre de Finances, portaveu del Govern i titular de Funció Pública durant el primer Govern demòcrata, Jordi Cinca, ha defensat a pany i forrellat el projecte de llei de modificació de la Llei de Funció Pública perquè “és suficientment equilibrat” i “garanteix molt més la sostenibilitat de la Funció Pública molt més que la situació actual”. Entre altres coses perquè “posa en valor aspectes que l’actual llei” no desenvolupava prou. “Hi ha molts aspectes que el projecte de llei millora substancialment” el model actualment vigent. Les declaracions d’intencions que feia el text del 2000 “s’han anat resolent” amb el temps i a parer del Govern actual, el text que es tramita acaba de lligar-ho tot. En tot cas, Cinca ha mostrat el seu "desig que s’aprovi” la llei i ha recordat que “a banda i banda s’ha d’anar cedint”.



 

Comentaris

Trending