El sindicat dels ensenyants portarà la llei de les pensions al Constitucional per tancar el cercle

Comentaris

El sindicat dels ensenyants portarà la llei de les pensions al Constitucional per tancar el cercle
El sindicat dels ensenyants portarà la llei de les pensions al Constitucional per tancar el cercle

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) està disposat a portar la llei que regula les pensions de jubilació dels funcionaris al Tribunal Constitucional (TC). D’aquesta manera s’acabarà de tancar definitivament (o no) el cercle sobre el debat en relació a una matèria molt sensible entre els treballadors públics. La majoria de sindicats de l’administració són molt agnòstics en relació amb aquesta qüestió. I no esperen que les decisions judicials que encara hi ha pendents els siguin favorables.

El SEP, però, no vol deixar passar l’oportunitat d’esgotar totes les vies i ja ha posat en marxa la maquinària per dur la darrera decisió del Tribunal Superior que denega les pretensions del col·lectiu d’ensenyants al Constitucional, segons que han assegurat fonts sindicals. És, afirmen les esmentades fonts, un pas de tràmit per no dir que no s’ha fet tot allò que calia. Però entre la majoria de col·lectius emmarcats en allò que s’havia denominat la Plataforma sindical de la Funció Pública no hi regna cap optimisme.

Les fonts consultades, però, mantenen que hi ha el convenciment que s’està aplicant una norma de forma retroactiva i que, a més, es deixen sense efecte uns drets adquirits. I que aquestes circumstàncies vulneren drets constitucionals. D’aquí que es porti la qüestió al TC malgrat que la sala administrativa del TS acaba de desestimar totes dues pretensions en el marc d’una sentència dictada davant una demanda formulada pel SEP aprofitant el cas concret d’una afiliada que es prejubilava.

Encara sobre la taula, i en fase de conclusions, queden per dirimir les demandes de diversos agents de policia i carcellers, i també la del sindicat dels duaners. Però les diverses fonts consultades -gairebé únicament SEP al marge, que s’ha encarregat de contradir ràpidament aquest dijous les informacions de l’Altaveu- s’han mostrat molt poc esperançades amb què els tribunals donin la raó als funcionaris en algunes de les qüestions plantejades. Les fonts han assegurat que tot indica que la sala fallarà en el mateix sentit que ho ha fet davant la petició del SEP donat que, en el fons, l’argumentació i el ‘petitum’ és gairebé idèntic.

 

Comentaris

Trending