El síndic ‘es mofa’ de l’oposició per reglament i per via d’urgència

SDP considera fora de lloc la invitació de Vicenç Mateu de tramitar, també les modificacions previstes al Reglament del Consell, de pressa i corrents

El conseller progressista Víctor Naudi conversant amb el síndic general Vicenç Mateu.
El conseller progressista Víctor Naudi conversant amb el síndic general Vicenç Mateu.
Els consellers de l’oposició parlamentària no guanyen per sorpreses. O almenys aquesta és la sensació del representant de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi. Després del rebombori generat pel fet que DA demanés tramitar per la via d’urgència tretze iniciatives legislatives i Sindicatura assentís malgrat el clam unitari i en contra de totes les formacions que no són taronges, ara el síndic general ‘convida’ totes les formacions a afegir un altre text a tramitar de pressa i corrents: la modificació del Reglament del Consell General.

Des d’SDP s’hauria rebut amb estupefacció l’escrit pel qual des de Sindicatura es donava per fet que hi ha acord de tothom per impulsar l’esmentada modificació -quan Víctor Naudi hauria expressat ja en alguna reunió els seus dubtes- i, a més a més, que annexat en aquell escrit s’hi afegís un document model que servís als consellers per motivar-se a firmar la demanda de qualificació del text com a urgent perquè així es pugui treballar fora dels períodes de sessions i es pugui aprovar abans no s’acabi la present legislatura. És a dir, llançar gasoil a l’incendi, hauria fet el síndic Vicenç Mateu.

“Tal i com s’ha evocat en les diferents reunions mantingudes seria desitjable que la seva presentació a tràmit -la de la modificació del Reglament- fos suportada pel màxim de consellers generals possibles, tot i que això no obstaria a l’eventual presentació d’esmenes per part d’aquells membres que ho desitgin”, explica l’escrit-petició tramès des de la secretaria general del Consell General, que hi afegeix que “tal com també s’ha posat de manifest pels integrants de les reunions de treball, aquest text es voldria sotmetre a la consideració del ple abans del final de la present legislatura i, amb aquesta finalitat, es presentaria a tràmit amb petició de declaració d’urgència, fet que permetria tractar-lo en el període fora de sessions”.

SDP té clar, si no canvien molt les coses, que no donarà suport a la tramitació d’urgència. Però és que ni tan sols avalarà els canvis proposats, que a parer de la formació, no només no aporten gran cosa sinó que, a més a més, en molts casos suposen una retallada de drets dels consellers generals, en molts casos sota un suposat pretext de facilitar la transparència o la informació. En canvi, recorda la formació, el text no afronta els canvis més necessaris o, com a mínim, que tindrien més calat.

Comentaris (1)

Trending