El servei de guarda augmentarà fins als 40 infants

Jover diu que a ràtio de menor per aula es mantindrà com està establert

-
-
El servei de guarda d'infants comptarà a partir de dilluns, coincidint amb la segona fase de desconfinament i la represa d'activitats com la construcció, amb 40 infants, el doble dels que hi hagut aquesta darrera setmana. El ministre portaveu, Eric Jover ha fet una valoració molt positiva. El servei es va posar en marxa el passat 20 d'abril.

El ministre ha explicat que la ràtio de menor per aula es mantindrà com està establert i que en alguns centres escolars, on hi ha molt pocs infants, no caldrà ni doblar els espais. Ha indicat que es mantindran tot el conjunt de normes de distanciament social per evitar “contagis entre infants i també entre els professionals que els acullen”.

El servei està adreçat als infants menors de 14 anys i els nens entre 4 i 5 anys no estan barrejats amb més petits. En un primer moment hi va haver 85 sol·licituds però només 17 complien els requisits.  El servei funciona de 3/4 de 9 del matí fins a 1/4 de 6 de la tarda. Són els progenitors o una persona autoritzada qui ha de dur els escolars al centre on siguin convocats, ja que no necessàriament la guarda es fa en el mateix centre on estudiï habitualment l’infant. 

En un altre ordre de coses, Jover ha anunciat una desescalada de rodes de premsa. Així aquest diumenge no hi haurà i la pròxima tindrà lloc dilluns. En els primers dies de la pandèmia de la Covid-19, el Govern feia dues rodes de premsa diàries, a les 12 del migdia (després a les 13 h) i a les vuit del vespre. Posteriorment, es va passar a una compareixença diària a les cinc de la tarda.

 

 

 

Comentaris

Trending