El Sep i el Sipaag descarten fer una consulta entre els mutualistes sobre el seu funcionament

Els representants sindicalistes treballen per buscar un model que impliqui cobrar la prestació dels funcionaris de baixa de forma més àgil

-
-
El Sindicat de l'Ensenyament Públic (Sep) i el Sindicat de Personal Adscrit a l'Administració General (Sipaag) manifesten en un comunicat que el trencament de la plataforma sindical afebleix el sindicalisme dels funcionaris. Alhora que no veuen "coherents" les propostes de fer votacions o consultes als afiliats sobre la gestió de la mútua. Els sindicats consideren que s'ha de treballar per trobar un sistema alternatiu, "més còmode, segur, eficient i àgil" per als treballadors.

Els sindicats també han assegurat que el trencament amb la plataforma sindical no s'ha produït pel desacord sobre el model de pagament de la mútua de funcionaris, sinó que ha vingut donat perquè alguns dels membres de la plataforma han demanat la dimissió a títol personal de representants del SEP i del Sipaag de la comissió de la mútua.

D'aquesta manera i pel que fa a la separació de la plataforma sindical, el Sep i el Sipaag consideren "lamentable" el procés de trencament, ja que "afebleix l'acció coordinada sindical andorrana, que sempre està en una situació fràgil". Però, manifesten en el mateix comunicat que les discrepàncies entre els sindicats sobre els models de pagament del complement de la mútua no tenen res a veure amb la mala coordinació que hi ha hagut entre la CASS i Funció Pública. 

Els sindicalistes afegeixen que, a partir d'ara, les confederacions sindicals actuals o futures del país hauran de garantir un funcionament assembleari i hauran d'estar constituïdes legalment amb estatuts, assemblees regulars, socis, comitè executiu, i regulació de les aportacions econòmiques i del dret a vot de cada sindicat.

Comentaris (4)

Trending