El SAAS assegura que el nou director de recursos humans va quedar segon en el concurs de fa un any

El reglament de personal de l’ens que gestiona els centres sanitaris públics permet recórrer a persones en reserva de plaça durant un termini de dotze mesos

-
-
El nou director del departament de gestió de persones del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va quedar en segon lloc en el concurs que es va fer fa poc més d’un any per ocupar dit càrrec, segons l’ens que gestiona els centres sanitaris públics del país. La dimissió del fins ara responsable de l’àrea ha fet que el SAAS hagi optat, com estableix i possibilita el reglament de personal de l’organisme, per recórrer al segon candidat més ben posicionat en aquell procés de selecció. Per aquest motiu Daniel Bonafè hauria rellevat Saül Larrayad.

El canvi hauria sorprès tant dins mateix de la institució -tot i que la situació es va comunicar l’1 d’octubre- com sobretot en el sector dels professionals dels recursos humans del país, alguns dels quals esperaven la convocatòria del concurs. Fins i tot l’esperaven algunes de les persones que van presentar-se a l’anterior procés de selecció sense parar-se a pensar en el que estableix el reglament de personal. El SAAS assegura que cap dels participants en aquell concurs ni cap professional del sector no els ha tramès obertament cap queixa.

L'article 17 del Reglament de personal del SAAS, modificat per últim cop el juliol del 2014, de manera anàloga a l'article 41.4 de la Llei de funció pública, recull que "un cop cobertes les places convocades, els candidats que hagin superat de forma satisfactòria el procés de selecció, sense haver estat elegits, quedaran en situació de reserva durant 12 mesos a partir de la resolució de la convocatòria. Si durant aquest període el candidat escollit inicialment deixés el càrrec, l'empresa pot proposar la plaça a un candidat en reserva per cobrir-la amb caràcter definitiu”.

Casualment o no, Larrayad va presentar el seu desistiment voluntari al seu lloc de treball quan faltaven pocs dies per complir-se l’any que feia que era en el càrrec. Això obria la possibilitat de recórrer a un dels altres 17 aspirants que s’havien presentat al procés de selecció. Bonafè, segons el SAAS, va ocupar el segon lloc amb una nota de 8,85. Larrayad hauria tingut més d’una patata calenta i la seva dedicació al càrrec estava sent qüestionada atès que compatibilitzava la feina al SAAS amb una consultora privada pròpia que cada vegada l’absorbia més. De fet, Tal3ntia, que és així com s’anomena l’empresa de Larrayad és on continuarà la seva carrera professional.

El SAAS també ha deixat clar que totes dues persones no han arribat a coincidir a l’hospital. Larrayad hauria plegat el 27 de setembre mentre que Bonafè es va incorporar al seu nou lloc de treball aquest passat dilluns, 14 d’octubre. El relleu va ser comunicat per escrit l’1 d’octubre al comitè d’empresa, als caps d’àrea i al secretariat de metges tot deixant clar què motivava el fet que havia fet innecessari la convocatòria d’un nou concurs públic.Neguit pel resultat del concurs d’assessoria jurídica

En un col·lectiu on hi treballen unes 1.200 persones, l’empresa més gran del país, hi ha molts serrells per lligar. No només ha generat certs dubtes el relleu en la direcció de recursos humans. També hi ha neguit per saber la resolució del concurs per al fitxatge d’un cap d’assessoria jurídica i contractació pública. La darrera prova es va celebrar el 29 de juliol i hi van prendre part set persones. El comitè de selecció el formaven l’esmentat Saül Larrayad com a cap del departament de gestió de persones -que té el mateix nivell laboral que el càrrec que es pretén cobrir en l’esmentat concurs-, el directors de recursos econòmics, Lluís Buendía; i l’assessor jurídic extern Joan Casajuana. El mateix Larrayad hauria anunciat que a final de setembre es comunicaria el resultat del procés. Hores d’ara, almenys alguns dels participants, no en saben res i malgrat contactar amb el SAAS no han rebut cap explicació. De fet, ni tan sols sabien del canvi al capdavant del departament de recursos humans. 

Saül Larrayad i Daniel Bonafe, de dalt a baix, en les fotos petites.

Relacionat

Incredulitat pel ‘sobtat’ canvi sense concurs del director de recursos humans de l’hospital

Comentaris (5)

Trending