El registre d’acomiadaments ‘sobtats’ comptabilitza els 36 primers casos

Es modificaran alguns dels requisits per poder accedir a la prestació social per desocupació involuntària

-
-
El registre que ha posat en marxa l’administració aquest dilluns per comptabilitzar els acomiadaments que hi ha hagut des de l’inici de la crisi derivada del coronavirus ha rebut els 36 primers casos. Especialistes laborals de Govern analitzaran les situacions per veure si s’han fet degudament i responen a motius diferents dels del Covid-19 o si essent imputables a l’efecte de la pandèmia cal que siguin readmeses les persones acomiadades.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha explicat que es farà “un treball quirúrgic” per posar-se en contacte tant amb els treballadors com les empreses vinculades als acomiadaments que es vagin comunicant per tal de mirar que “reconsiderin” la seva decisió aquells patrons que no les hagin adoptat justificadament. S’analitzarà des de l’administració “cas per cas”, ha exposat Espot, que també ha instat a portar davant el tribunals aquells possibles acomiadaments que amaguin rere qualsevol casuística un comiat derivat de la situació creada pel Covid-19.

Ara per ara, les dades són molt recents i encara no hi ha una anàlisi de quins sectors de l’activitat econòmica aglutinarien els acomiadaments si és que n’hi ha algun que sigui més ‘reincident’. En una compareixença conjunta amb el ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, el màxim responsable de l’executiu també ha explicat que es modificaran alguns dels requisits per poder-se acollir a la prestació social per desocupació voluntària i se suprimirà, per exemple, la necessitat d’un termini mínim d’inscripció al Servei d’Ocupació.

Espot ha explicat que ara per ara la quantitat amb què es dota l’esmentada prestació, corresponent al salari mínim, és prou significativa, superior a la dels països de l’entorn. Això no vol dir que en funció de l’avançament de la situació econòmica generada per la crisi sanitària no s’hagin d’adoptar altres mesures i incrementar quantitats i començar a establir màxims, per exemple, en el llindar de preus de lloguer, que ara per ara s’haurien de poder suportar amb les garanties de cobrament del salari que assegura el Govern que la llei òmnibus dona.

 

Comentaris (3)

Trending