El Raonador del Ciutadà engega una investigació per aclarir els abusos en els lloguers de pisos

Vila fa una crida per tal que les persones que es trobin en una problemàtica desorbitant acudeixi a la institució a exposar la seva situació i a partir de llavors es puguin fer una diagnosi i emetre recomanacions

-
-
El raonador del ciutadà, Marc Vila, ha fet una crida perquè des d’ara i fins a final d’any totes aquelles persones que s’hagin trobat amb una complexa situació producte de l’increment dels preus dels lloguers els exposin el seu cas. L’objectiu de la institució dirigida ara per l’exministre demòcrata és recollir tanta informació com es pugui en el marc d’una investigació oberta d’ofici. Vila pretén saber què caram està passant i fer les recomanacions que es considerin escaients.

La voluntat del Raonador del Ciutadà d’involucrar-se en una causa que està generant un debat social i econòmic molt important topa, en certa manera, amb el refús del Govern d’intervenir de manera directa per aturar l’augment sense treva dels lloguers. Vila ha rebut nombroses queixes de ciutadans que li han anat a comunicar que l’arrendador els ha incrementat el lloguer de manera desorbitada, fins i tot abusiva. L’executiu ha respost amb un projecte de llei òmnibus que diversos col·lectius socials i formacions polítiques han rebutjat per ser més favorable als propietaris i promotors immobiliaris que no als llogaters. El raonament governamental és que si no es facilita la feina als qui poden oferir pisos dignes i assequibles, aquests no sortiran al mercat i els preus continuaran pels núvols.

Marc Vila ha anunciat aquest de manera oficial que posa en marxa una investigació d'ofici a l'entorn dels pisos de lloguer per avaluar l’impacte de les nombroses queixes que s’estan reflectint tant al carrer com als mitjans de comunicació. La institució recollirà tants casos i situacions normals com sigui possible fins a final d’any i després procedirà a valorar la informació recollida amb l’objectiu de fer una diagnosi i elevar recomanacions als organismes que es consideri adients per tal de frenar la situació.

La problemàtica està fins i tot condicionant l’arribada de temporers per a les estacions d’esquí. De fet, la setmana passada responsables de la societat que explota les pistes d’esquí de Grau Roig i el Pas de la Casa, Saetde, van acudir al Raonador del Ciutadà per exposar-los també el cas amb el qual es troben. Hi ha algunes immobiliàries que han demanat als temporers cobrar a l’avançada la totalitat de les mensualitats que pensen ocupar els habitatges. En alguns casos s’han arribat a sol·licitar 10.000 euros de cop.

 

Comentaris

Trending