El ‘Rambo de la Cerdanya’ completa la condemna a França i ara espera judici a Andorra i Espanya

Les autoritats franceses van entregar Martí Cots Saleta a les seves homòlogues espanyoles a principi de mes perquè pagui pel robatori en un hotel de la Masella

-
-
Martí Cots Saleta ja està en mans de les autoritats espanyoles per tal de respondre pel robatori, el desembre del 2018, en un hotel de la Masella, després del qual, i en plena fugida, va venir a parar al Principat. Després d’uns mesos de reclusió a la Comella, el conegut com el ‘Rambo de la Cerdanya’ va ser alliberat però, de fet, entregat a les autoritats policials franceses per tal que respongués per un furt a la Guingueta d’Ix. Ja ha completat aquella condemna.

En un judici ràpid després de ser lliurat per Andorra, França el va condemnar a quatre mesos de presó que ha complert a Perpinyà. A principi d’aquest mes de febrer, Cots va ser traslladat de la ciutat francesa fins a Madrid per tal que l’Audiència nacional espanyola pogués complimentar l’ordre europea d’extradició dictada per una jutgessa de Puigcerdà arran del robatori a la Masella. El judici per aquell cas encara està pendent.

Com està pendent, també, l’afer pel qual va estar acusat al Principat: un accés il·lícit en casa habitada més un suposat delicte de blanqueig dels diners procedents del robatori a la Masella. El Tribunal de Corts el va absoldre en primera instància quan ja se l’havia alliberat provisionalment -encara que entregat a França. Però la fiscalia va recórrer contra l’absolució i ara haurà de revisar el cas la sala penal del Tribunal Superior. No es preveu pas que Cots torni a trepitjar sòl andorrà. Almenys no per aquesta qüestió.

Comentaris

Trending