El PS reclama una sanció pel pilot de les piruetes al pic Negre

La formació lamenta les declaracions de la cònsol d’Andorra la Vella que va qualificar l’ascensió en moto de Josep Garcia per un espai protegit d’ “anècdota”

Una imatge de la zona del pic Negre.
Una imatge de la zona del pic Negre.
El Partit Socialdemòcrata (PS) espera que la policia i la Justícia faran les indagacions pertinents que condueixin a “sancionar” el pilot català d’enduro Josep Garcia arran de la seva ascensió pel pic Negre, un espai immers en la vall del Madriu-Perafita-Claror i, conseqüentment, protegit. Alhora, la formació ha criticat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, pel fet que hagi qualificat sols d’ “anècdota” la “conducta del tot reprovable” el motociclista.

El PS s’ha posicionat aquest divendres en relació amb els fets publicitats inicialment pel propi Garcia a través de les seves xarxes socials i ha lamentat “una acció clarament il·legal i que, a més, ha posat en perill el ric patrimoni cultural i natural d’un espai protegit” declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco. A la zona “hi ha senyals que deixen ben clar que no està permès l’accés amb vehicles de motor com, en aquest cas, una motocicleta d’enduro”.

La formació també dóna suport “a la decisió de la comissió de gestió d’interposar una denúncia contra el dit motorista per la infracció comesa”, una decisió que fins ara no estava pas clara que s’hagués adoptat i encara menys que s’hagi formalitzat la denúncia. Des del PS “confiem que els cossos responsables de la investigació i la Justícia emprendran les accions necessàries per sancionar aquesta conducta del tot reprovable, encara més en una persona que, pel seu caràcter públic, està obligada a mantenir una conducta exemplar”.

Per últim, es lamenta “les declaracions de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Com a responsable d’un dels quatre comuns que tenen responsabilitat sobre la vall del Madriu, intentar treure ferro a uns fets tan greus qualificant-los com a ‘una anècdota’ està totalment fora de lloc”. En aquest sentit, el PS assegura que "una vegada més, des de Demòcrates per Andorra (DA) es demostra el poc interès per protegir aquest paratge de tanta importància natural i cultural per al nostre país”.

 

Etiquetes

-

Relacionat

Clam a favor del respecte a la vall del Madriu i a la no criminalització de tots els motoristes

Comentaris (1)

Trending