El PS reclama que se sigui més exigent a l’hora de prioritzar que es contractin els aturats del país

La formació lamenta que el Govern hagi rebaixat els requisits per permetre contractar no residents i això ha fet, també, que la qualitat de l’oferta d’ocupació hagi baixat

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que el Govern demòcrata, amb l’excusa de la suposada recuperació econòmica, ha anat relaxant els criteris exigits en el marc del sistema de quotes d’immigració i, d’aquesta manera, no s’afavoreix la contractació de persones ja residents al país que estan aturades. La formació considera que s’han modificar alguns criteris per reactivar el mercat laboral intern.

La número 3 de la llista nacional socialdemòcrata, Judith Salazar, ha criticat que el Govern de DA hagi fet una “rebaixa progressiva i sibil·lina” dels requisits exigits per contractar gent a l’estranger amb el sistema de quotes. Per això, ha indicat que és necessari “racionalitzar-los” per prioritzar la contractació de la gent del país que es troba en situació d’atur i inscrita al Servei d’Ocupació en condició de recerca de feina.

Salazar ha fet aquestes declaracions al costat, justament, de les dependències del servei d’immigració, acompanyada del candidat socialdemòcrata a la territorial de Sant Julià, Gerard Alís. La número 3 de la llista del PS ha lamentat que “hi ha hagut una rebaixa progressiva i sibil·lina per anar contractar gent a fora”. Així, ha explicat “els requisits per poder agafar no residents s’han rebaixat; cada reglament de quotes treia alguna cosa:  formació, d’experiència, passar pel Servei d’Ocupació...”. Al final, ha afirmat, “ja no es demana res i ho justifiquen dient que la situació socioeconòmica ha millorat”. 

Aquesta darrera asseveració, ha incidit, el PS “no la comparteix” i “més si ho posem en context amb el cost de la vida o l’habitatge”. Per això, des de la formació es considera que “abans de rebaixar condicions s’ha d’observar el mercat interior i buscar gent a casa nostra”. A banda, ha alertat que aquesta regressió de requisits ha provocat que “la qualitat de les ofertes a Ocupació hagi empitjorat”, una situació que “va en detriment de la gent del país”. Com a exemple ha recordat que “amb els joves ja ens trobem que molts diuen que és millor quedar-se fora que tornar”. 

Des del PS, per tant, es proposa “tornar a racionalitzar els criteris perquè primer s’hagi de cobrir les places de treball vacants amb el mercat nacional”. També ha deixat clar que això no vol dir que no es pugui recórrer a contractacions d’estrangers, però sempre en el cas que “no hi hagi al país persones” adequades.

Comentaris (2)

Trending