El PS no descarta fer llista a Sant Julià si no prospera la plataforma

L'objectiu és que Unió Laurediana no es presenti en solitari

El president del PS, Pere López i els membre del comitè local de Sant Julià de Lòria, Gerard Alís i Carmen Sànchez Balletbó.
El president del PS, Pere López i els membre del comitè local de Sant Julià de Lòria, Gerard Alís i Carmen Sànchez Balletbó.
El Partit Socialdemòcrata (PS) no descarta fer una llista a les pròximes eleccions comunals a Sant Julià de Lòria en el cas que no prosperi el projecte de plataforma amb altres formacions com ara Demòcrates, Liberals, Progressistes-SDP i la plataforma Desperta Laurèdia. Unió Laurediana està pendent dels moviments que facin uns i altres per decidir el seu cap de llista i l'actual cònsol major, Josep Miquel Vila continua buscant suports per poder aspirar a la reelecció.

El PS farà mans i mànigues perquè no hi hagi una llista única a Sant Julià de Lòria que seria la d'Unió Laurediana. Això si no tira endavant una nova Lauredià en Comú com a les eleccions comunals del 2015. Els socialdemòcrates fins i tot ja haurien mantingut contactes amb algun possible candidat a cònsol major.

És una mena de 'pla B' perquè el primer és una plataforma que s'està intentant formant amb moltes incògnites. Una d'elles seria l'acceptació per part del PS de la participació de Progressistes-SDP, la formació que presideix Jaume Bartumeu i que va néixer a partir d'una escissió socialdemòcrata.

La voluntat dels progressistes de presentar-se en una aliança amb Unió Laurediana o amb altres partits és un dels factors que està condicionant l'escenari preelectoral lauredià. Però no és l'únic. La decisió de Josep Miquel Vila de presentar-se a la reelecció ha trencat molts esquemes així com els flirtejos del portaveu de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat. És la parella que tothom vol treure a ballar però no acaba de decidir amb qui. Cairat pot portar vots però, les diferents formacions, no estan disposades a pagar el preu de donar-li un número 1 o 2 i com a molt, un 3 o 4. I això que ningú va sobrat de candidats. Tot el contrari, sobretot si n'hi ha que juguen a dues bandes i es mouen entre Vila i Demòcrates esperant qui pot tancar llista. No està gens clar que Vila ho aconsegueixi i que la plataforma es consolidi. Vila té el número 1 i alguns (insuficients per al  moment) companys de viatge i la plataforma té infanteria però li falta l'artilleria. Això és un 1 i un 2. 

El PS, per tirar endavant el seu pla B, ha començat per buscar el cap de cartell. Aquest dijous esperava la resposta d'un autèntic pes pesant de la política laurediana i nacional. Per la resta compten amb la militància i alguns independents. i completar, d'aquesta manera, la candidatura. El temps vola, i el dia 28 és a la cantonada.

Comentaris (2)

Trending