El PS insinua que pot no donar suport a pactes d’Estat si es tomba la seva proposició de llei sobre l’habitatge

Pere López reclama al Govern que el criteri sobre poder usar fons de reserva de la CASS per fer pisos socials “deixi la porta oberta” a poder tramitar la normativa

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) no està en absolut disposat a tòrcer el braç en relació amb la proposició de llei que hauria de fer que una part del Fons de Reserva de Jubilació de la Caixa Andorrana de la Seguretat (CASS) es destini a la creació d’habitatge social. El líder de la formació, Pere López, ha arribat a insinuar que el Govern tomba amb el seu criteri la proposta legislativa socialdemòcrata, el suport del PS a diversos pactes d’Estat que hi ha damunt la taula poden quedar en entredit.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata ha manifestat aquest dijous en roda de premsa que un criteri negatiu del Govern a la proposició de Llei per permetre destinar un percentatge del Fons de Reserva de Jubilació a habitatge “enrariria molt i complicaria molt aquest inici de la legislatura”. “No podem ajornar més la presa de decisions” per trobar solucions a la problemàtica de l’habitatge, que és una qüestió que preocupa la ciutadania, ha reclamat el president del grup parlamentari. En aquest punt, i en relació al criteri del Govern que s’ha de fer públic demà, López ha advertit que “no es pot demanar al PS col·laboració en salut, pensions, amb Europa, i quan hi ha un proposta d’aquest nivell sobre la principal preocupació del país tancar-se en banda i donar-li carpetada en primera instància”.  

Així, ha demanat que es faci un criteri “que deixi la porta oberta” i que el text es pugui millorar en el seu treball en comissió. De fet, López ha reconegut que la proposició “és millorable i esmenable”, com han fet notar els representants de la CASS, encara que els comentaris rebuts “no afecten l’essència” de la proposició de llei. López ha fet aquestes manifestacions durant un acte de precampanya per a les eleccions portugueses del 6 d’octubre. El líder parlamentari socialdemòcrata ha comparegut amb Paulo Pisco, diputat del PS portuguès i representant dels residents portuguesos a l’estranger, i han remarcat que quan han governat els socialdemòcrates a Portugal les relacions entre els dos països s’han enfortit.

Comentaris (2)

Trending