El PS impulsarà un estudi per millorar l’accessibilitat a tots els carrers d’Escaldes

El número 9 de la llista, Toni Fernandez alerta que hi ha punts que són problemàtics per moure’s i que també són perillosos

Toni Fernández i Rosa Gili caminen amb dificultat per l'avinguda Carlemany.
Toni Fernández i Rosa Gili caminen amb dificultat per l'avinguda Carlemany.

La candidatura de Partit Socialdemòcrata Independents d’Escaldes-Engordany s’ha compromès a fer un estudi de l’accessibilitat de la parròquia. I és que, han explicat, ho consideren necessari per poder saber a quins punts s’ha d’actuar per millorar la mobilitat d’aquelles persones que poden tenir problemes, sigui per alguna discapacitat o per altres motius.

Així ho ha explicat el número 9 de la llista, Toni Fernández, que és invident i, per tant, pateix cada dia les dificultats que poden representar els carrers de la parròquia escaldenca. “Tota la gent pot tenir problemes diversos en la seva vida a l’hora de moure’s”, ha avisat. Per això, considera necessari fer l’estudi, pensant “no només en persones amb discapacitat sensorial, motriu o cognitiva, sinó també amb gent gran o dones embarassades”.

La idea és avaluar els carrers, espais i establiments públics “per aplicar les mesures pertinents per millorar-ho en cas que sigui necessari”. De fet, Fernández té clar que ho serà, de necessari, en diversos punts de la parròquia. “Definitivament, tenim problemes bastant greus d’accessibilitat”, ha afirmat el candidat. De fet, ha advertit que també ho són “de seguretat”. En aquest punt, ha assenyalat voreres molt estretes i amb pilones metàl·liques “que impedeixen el trànsit de les persones amb normalitat” o fetes amb materials que quan es mullen són molt lliscants i, per tant, “problemàtiques per a tothom, i fins i tot perillosos”.

Etiquetes

Comentaris

Trending