El PS es compromet a revisar el sistema de pensions de jubilació dels funcionaris

Els tres primers candidats de la llista nacional es reuneixen amb representants de Sipaag i SEP i els reiteren la voluntat de derogar la Llei de la Funció Pública

-
-
El Partit Socialdemòcrata no només preveu derogar la nova Llei de la Funció Pública en el cas que estigui en disposició de poder-ho fer després de les eleccions generals. També plantejaria una revisió del sistema de pensions de jubilació, que ha suposada una retallada de drets suposadament adquirits pels funcionaris que, a més a més, en molts casos, actualment, considera la formació, no saben amb exactitud que els espera quan es jubilin gràcies al model regulador actual.

El candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, acompanyat de les 2 i 3 de la llista nacional, Susanna Vela i Judith Salazar, han mantingut aquest dijous una reunió amb representants dels sindicats de la funció pública als quals han volgut traslladar les línies claus que la formació té en aquest àmbit de cara a la legislatura vinent, centrades en gran part a revertir les retallades que el col·lectiu ha patit les dues darreres legislatures. A la vegada, els han fet arribar el fulletó centrat en aquesta temàtica de la campanya ‘Una Andorra per a TOTHOM’, que recull la voluntat de derogar la nova llei aprovada en solitari per Demòcrates per Andorra (DA) –i recorreguda ara al Tribunal Constitucional conjuntament amb Liberals d’Andorra (LA)- així com l’impuls d’una taula de diàleg amb tots els sindicats i grups polítics per treballar de forma consensuada en un nou text sobre la base dels 33 acords assolits amb els representants dels treballadors de l’administració l’any 2010. 

A banda, el PS també preveu recuperar la figura de funcionari en tot el conjunt de l’administració així com l’actualització de les graelles salarials i la suavització dels règims disciplinaris endurits per DA, tant pel que fa a l’administració general com als diferents cossos especials. La formació també es compromet a revisar el sistema de jubilació, corregint la pèrdua de drets patida pels funcionaris els darrers anys. Així ho ha traslladat López als representants del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), el Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), tot indicant que “són compromisos que agafem davant d’ells”. El cap de llista del PS ha remarcat que “la llei de Funció Pública no els agrada, ni com s’ha negociat ni com s’ha com s’ha tancat” i, per això, entén que “hi ha una bona valoració de la voluntat de derogar-la i treballar plegats per una administració moderna, al servei del ciutadà però també en què els treballadors s’hi sentin reconeguts i reconfortats”. 

Un altre compromís passar per revisar tot el sistema de les pensions de jubilació i de les jubilacions anticipades en alguns cossos especials, punts on, ha recordat López, “hi ha hagut una retallada de drets adquirits”. A més, ha lamentat “hi ha un desequilibri en l’aplicació del sistema de pensions” que fa que “cap funcionari sàpiga en quines condicions s’acabarà retirant per la complexitat del model i per la manca de claredat del Govern”. Per això, des del PS hi ha la voluntat de “reobrir el tema” la legislatura vinent, de nou amb consens amb els mateixos funcionaris.

Comentaris

Trending