El PS denuncia l’increment de la desigualtat a causa d’“un Govern que cada cop més governa només per a uns quants”

El grup parlamentari socialdemòcrata pregunta a l’executiu quina valoració fa de les estadístiques que evidencien que s’incrementa el nombre de persones que es troben en risc de pobresa

El president del grup socialdemòcrata, Pere López, ha comparegut a les instal·lacions del Consell.
El president del grup socialdemòcrata, Pere López, ha comparegut a les instal·lacions del Consell.
“El Govern cada vegada és més de dretes, com més va més governa només per a uns quants.” La denúncia és del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, que ha anunciat la presentació d’una pregunta a l’executiu perquè exposi la seva valoració sobre les darreres estadístiques, que evidencien que al país com més va més persones es troben en situació de risc de pobresa. López ha acusat la coalició governamental de “no voler reconèixer aquesta realitat” i ignorar “dia sí dia també” que hi ha famílies amb dificultats per “donar carn i peix als fills els dies que toca”.

Segons l'informe publicat pel departament d'Estadística, un de cada vuit ciutadans d'Andorra es troba en risc de pobresa amb uns ingressos anuals inferiors a 11.994 euros per les llars formades per un adult. Un 4,4% de les persones que viuen soles al nostre país es troben en risc de pobresa severa amb uns ingressos anuals que no superen els 7.996 euros. En aquest marc, Pere López ha lamentat que Govern “no està governant per a tothom, i dóna l'esquena a les persones que tenen més dificultats, que cada vegada són més. No només no hem vist cap reacció ni cap declaració per part del Govern, sinó que, sobretot, no hem vist cap presa de decisions en el sentit de millorar la situació que tenen moltes famílies en el nostre país”.

Tot i reconèixer que no han analitzat fil per randa el pressupost per al 2020, el líder parlamentari socialdemòcrata ha explicat que no li ha semblat veure “res” en relació amb un increment de les pensions i “no hi ha gran cosa” relativa a mesures per pal·liar les dificultats per accedir a l’habitatge. En canvi, “hem vist amb sorpresa un increment de la llum molt per sobre de l’IPC”. El cost de la vida es va incrementar l’any passat el 0,8% mentre que FEDA ha proposat un augment de tarifes de l’1,8%. Tot plegat ha portat el dirigent socialdemòcrata a afirmar que l’executiu “o no escolta o no sap llegir” els informes que s’emeten o “els menysté”.

López també ha denunciat el creixement que segons les dades de què disposa hi ha hagut al Principat els tres darrers anys. En un indicador que arriba fins al 100, el 2016 al Principat la desigualtat arribava a 27 punts. Actualment, en aquest índex que mesura la desigualtat ja s’hauria enfilat la referència per Andorra a 33, quan la mitjana a Europa cal cercar-la al tomb de 24 o 25 punts. “Estem ja a prop de determinats països de l’Àfrica”, ha lamentat López, que ha denunciat que “la manca de recursos (en alguns casos) és insostenible”.

Comentaris

Trending