El PS demana per la necessitat de nomenar un ambaixador per la Cimera amb residència a Andorra 

La consellera socialdemòcrata Susanna Vela s’interessa per tot un seguit d’aspectes relacionats amb la gran cita de l’any que ve al Principat

Comentaris

-
-
La consellera socialdemòcrata Susanna Vela ha presentat una bateria de preguntes al Govern relacionades amb l’organització de la Cimera Iberoamericana que el Principat d’Andorra ha d’acollir l’any que ve. En gran mesura es vol saber què fa i com s’estructura el departament que s’ha creat a l’aixopluc del ministeri d’Afers Exteriors. Una de les coses que es vol saber és “com es justifica la necessitat de nomenar un ambaixador amb residència a Andorra per coordinar la celebració de la Cimera Iberoamericana”.

En aquest darrer càrrec, i tal i com s’exposa en la pregunta que el Govern haurà de respondre per escrit i que s’ha tramitat per les vies reglamentàries establertes al Consell General, el Govern hi ha situat Jaume Gaytán, fins fa poc responsable de la legació diplomàtica andorrana a Madrid. A banda de la pregunta que fa directament sobre el nou càrrec de Gaytán, Vela també s’interessa per com s’estructura el departament de la Cimera Iberoamericana o quines persones, amb els perfils i la capacitat professional, són les que estan adscrites al departament que ha d’organitzar el gran esdeveniment del proper any 2020.

La resta de qüestions són “quines són les funcions del personal tècnic adscrit” l’àrea de referència i si es compta amb persones o assessors contractats per a la cimera més enllà dels que treballen al departament que origina la bateria de preguntes. Finalment, la consellera general socialdemòcrata vol saber “quines funcions i responsabilitats tindrà la figura de coordinador nacional-ambaixador de la Cimera Iberoamericana”, una pregunta que també es refereix a Gaytán.

Comentaris

Trending